Musik och sommarplaner …

Ny vecka och medan jag sprang på löpbandet idag lyssnade jag på gamla italienska godingar från den tiden jag var ung och bodde där.

Det är något speciellt med musik, hur den får de flesta av oss att förflytta oss tillbaka till vissa ögonblick, vissa ställen, vissa kärlekar.

Musiken från Dirty Dancing förknippar jag alltid med en av mina första kärlekar, Sex on fire med min flört jag träffade på Phi Phi Island men annars kommer jag nog inte på några andra låtar där jag gör samma association. Klänningar kan jag också associera till vissa resor, händelser, personer.

Från musik som kan få oss att ta oss tillbaka till soliga platser till det här gråare vädret vi har nu. Tycker att de flesta både på jobbet och utanför känner sig lite trötta men jag tror att en av de största anledningarna är att vi började hösten redan på – gällande soltimmar då juli månad regnade bort.

Frågan är vad man ska göra denna sommar? Har du redan gjort planer?

2 thoughts on “Musik och sommarplaner …

  1. Jag blir alltid nostalgisk när jag hör vissa låtar. Musik för verkligen minnen med sig, både bra och dåliga. Sommarplaner vi har är att vi ska åka till Gotland, annars är sommaren ett oskrivet blad.

    1. Ja, det är verkligen så att dofter, musik eller annat kan ha förmågan att flytta oss tillbaka till platser, människor, minnen.
      Gotland är magisk fin så du har något härligt att se fram emot redan där…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *