Tänk om jag inte hade …

Tror inte att jag är unik på något sätt av att ha frusit lite extra idag men min hand darrade när jag var ute (hade inga vantar på mig) så antingen tål jag kylan dåligt (är ju trots allt italienska) eller så är jag på väg att bli sjuk, vilket jag självklart hoppas inte är fallet.

På jobbet idag hade jag jackan på mig på axlarna för gick och muttrade men mina kollegor är numera van att se mig med jackan på kaffe pausen … Temperaturen i min lägenhet är nämligen så mycket behagligare tack och lov …

De kurser jag håller i är oftast på 10 veckor så nu går vi mot avslutning för dessa och nya grupper börjar vecka 4. Prov, betyg och allt det som hör till när en kurs avslutas dessa två kommande veckor innan det är dags för nystarten.

Fick upp kortet nedan som Facebook minne … 11 år sedan idag och blir lite ledsen över den bortkastade tiden jag har investerat på olika sätt i olika saker … Den tiden får jag inte tillbaka och vissa lärdomar hade jag hellre önskat vara utan.

Men apropå bilden … Den är tagen för DENNA artikel om du vill kika in och se lite från hur jag bodde för 11 år sedan.

Många påstår att man sällan ångrar saker man har gjort men jag är väl nog det där undantaget som bekräftar regeln, är nämligen tveksam till det påstående … Felaktiga beslut som har bara lett till tråkigheter och hade velat backa bandet dessa 11 år för att göra helt andra val nu när jag står med facit i handen. Som ni kanske anar av mina ord ogillar jag de där klyschorna som man säger när saker inte blev som man önskade :)

Minns ni filmen ”Sliding doors” (trailer HÄR) där man får se hur ett enda val (att gå hem och hämta något hon glömde eller att inte göra) gör att vi får följa huvudrollsinnehavaren (Gwyneth Paltrow) i två olika scenario i livet. Intressant vinkling på något jag själv har funderat och funderar fortfarande … Tänk om jag inte hade eller tänk om jag hade … Ibland är det inte så enkelt att släppa de där tankarna då man vet att de har påverkat och påverkar en så mycket …

Känner du igen dig i liknande funderingar? Tror inte att jag är ensam om dessa även om den typen av tankar inte leder till något konstruktivt direkt.

Klockan är knappast 18.30 och jag har redan tagit på mig min flanellpyjamas … försöker tina från kylan ute och då jag låg vaken ett par timmar inatt känner jag mig även lite trött denna första dagen på veckan även om jag självklart inte ska lägga mig ännu …

2 thoughts on “Tänk om jag inte hade …

  1. Jag kan känna igen mig i det du skriver. Att år som man ”slängt” bort på ”fel” (de kändes ju så rätt då) prioriteringar får man inte tillbaka, och det kan kännas bitterljuvt på något sätt. Men försöker att tänka att de ska lära mig något. Kanske hade jag inte varit lyckligare om jag valt en annan väg, kanske hade det bara varit annorlunda mot hur det egentligen blev. Och ju mer jag ångrar saker desto mer tid tar jag av nutiden, och det går inte heller i repris! 🥹 Så, kontentan blir att vi får göra det bästa utav situationen för den tiden får vi inte tillbaka, vi har bara här och nu & framåt marsch! 😘

    1. Ja Maya men jag tänker inte bara på ett år men sju typ :) Du har dock helt klart rätt att det är ”bara” att köra vidare och förhoppningsvis kommer några rätta beslut framöver :) Kram på dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *