Sound of Freedom …

Det har blivit mest tips och prat om filmer och serier här inne i min blog och fortsätter med det även ikväll …

Nicole och jag har nämligen varit på bio här i småstaden denna söndag kväll och valet av film ångrar vi inte.

Kvällens biotips är nämligen Sound of Freedom, en film löst baserat på en den sanna historien om Tim Ballard (spelad av Jim Caviezel), en federal agent som räddar en pojke från barnsexhandel och som sedan gör allt han kan för att hitta pojkens syster som också kidnappades för att säljas.

Självklart är verkligheten mer brutal än vad filmen någonsin kan visa då majoriteten av barnen hittas aldrig men verkligen en sevärd film som tar upp människohandeln på barn. Filmen hade kunnat göras djupare, verkligare ur barnens perspektiv men som åskådare förstår nog majoriteten av oss att verkligheten är så många ggr värre.

Det går inte att inte bli berörd av den och musiken fantastisk … Googlade lite på filmen nu när vi kom hem och läste att den troligtvis inte skulle visas på biograferna här i Sverige då den anses vara en kristen film, något jag knappast tänkte på … Visst nämns Gud i vissa repliker men de flesta väljer i Sverige att gifta sig i kyrkan där Gud definitivt nämns under ceremonin så förstår inte riktigt dubbelmoralen isf … Dock verkar de ha tänkt om då filmen finns att ses på bio sedan 1/11.

Vill du sedan se en dokumentär kring samma fruktansvärda ämne kan du titta på Lost Boy på DiscoveryPlus … Sevärd och man kan inte annat än att känna en stor tacksamhet och beundran för alla de som jobbar inom den här typen av utredningar där de tvingas titta på bilder/filmer där barn utnyttjas för att kunna komma åt och åtala pedofilerna men även med den insikten att de sällan kan rädda barnen.

3 thoughts on “Sound of Freedom …

  1. Själv var min senaste biofilm Mission Impossible. Fartfull action, men inte direkt något djup eller tänkvärdhet…. Skulle ha läst det här biotipset innan, så skulle det blivit Sound of Freedom istället 😀

    1. Den här är mycket bättre än senaste Mission Impossible som jag själv tyckte var en liten besvikelse. Hoppas du hinner se den på bio då känslan blir annorlunda i en biograf … Förundrades av två andra tittare i salongen som prasslade med sin godis … Att de ens kunde äta under filmen förvånar mig då man blir tagen av den… Se även dokumentären jag hänvisar till <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *