Pasta alla vodka …

Sitter här i soffan och har nyhetsmorgonen på i bakgrund. Lite trött då klockan blev 3 på natten innan jag gick och la mig … Ni vet en sådan kväll där tiden bara flög iväg.

En kompis till mig kom vid 19 med en kasse med varor för kvällens middag. Då ingen av oss var hungriga just då blev det bubbel och en massa prat i soffan och helt plötsligt var klockan 22.30 innan middagen tillagades och åts upp. Så otroligt gott och vilken trevlig kväll.

Efter bubblet kände jag dock direkt av att det blev lite för mycket så smuttade lite på vinet och gick över till vatten istället. Ni vet, jag tål så lite alkohol och håller mig alltid till max 3 glas (nästan alltid :)

Den här pasta rätten blir en garanterad succé att bjuda på och även om jag igår hjälpte inte till (fick inte) så såg det någorlunda enkelt ut att tillaga vilket gillas av mig. Keep it simple <3

RECEPTPASTA ALLA VODKA

Ingredienser:

2 vitlöksklyftor, 2 msk olivolja, 1/2 tsk chiliflakes, 400 g. rigatoni, 1/2 dl vodka, 1 msk mat och bak smör, 1/2 tsk svartpeppar, 1/2 tsk salt, 2 dl vispgrädde, 1 1/2 dl tomatpuré, 1 1/2 dl grädde, 4-5 skivor parmaskinka smaksatt med tryffel.

Så här gör du:

Koka upp riktigt saltat vatten till pastan. Skala och finhacka vitlöken. Fräs vitlök, parmaskinka och chiliflakes i ca 1 minut.Tillsätt tomatpurén i samma panna och låt den försiktigt fräsa i ytterligare 8-10 minuter. Koka pastan så att den blir ”al dente”. Tillsätt vodkan i tomatpurén och koka under omrörning tillsammans med grädden. När pastan är färdig servera med såsen, riven parmesanost och gardera med färska basilikablad.

Ha gärna lite bröd till middagen så att du kan göra en scarpetta. Scarpetta är det italienska ordet som betyder att du äter upp såsen som är kvar i tallriken genom att plocka upp det med brödet. Mums på det!

Buon appetito!

Då det blir ofta rätt så varmt hemma hos mig tog jag fram den här denim toppen för perfekt att inviga den en kväll hemma och tur det, den åkte nämligen ner konstant vilket gjorde att jag sedan bytte om till ett vanligt linne. Vad är det jag kan köpa för att den ska sitta på plats och inte åka ner? Tejp? Tips? Vill så gärna använda den nämligen …

Toppen som är från danska märket Gestuz köpte jag för några månader sedan men aldrig använt den då vädret här hemma ha inte bjudit på något sommarvärme.

Nu ska jag nog ta ett bad, dammsuga (måste göra det dagligen med Molly som fäller konstant) och sedan troligtvis ge mig ut i naturen för en promenad i den friska luften.

Önskar dig en ljuvlig helg <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *