Tour de Danmark …

Befinner mig just nu på stationen i Köpenhamn och då mitt tåg går först om 3,5 h tänker jag fördriva lite tiden med att sitta och skriva detta inlägg.

I söndags åkte jag till Köpenhamn och som oftast är det ingen smidig tågresa som väntade. Tåget stannade, alla fick gå av och så fick vi vänta på nästa till Malmö vilket innebar ett överfullt tåg. Ja, nu glömmer vi detta med att SJ hade nog kursat för länge sedan om det hade varit ett privat företag :)

Jag kom iaf fram till Vedbaek under tidig kväll där både en lättare middag och ett glas vin (flera egentligen då det slutade med att jag drack en halv flaska :) väntade. Konst i hela huset och är man som mig inte speciell kunnig så uppskattar man de tavlor där det syns vad som har målats istället för de med streck i olika färger i förvisso säkert fantastiska och unika tekniker som kräver en enorm utbildning, men ändå tavlor som jag inte riktigt förstår mig på.

Det som är fantastisk med konst som med mycket annat är att vi alla har olika intressen, olika ögon och smaken är därför helt enkelt olika. Vissa tittar med amatör ögon andra med kunniga sådana.

När jag hade butik var jag i Köpenhamn ofta för inköp så bekantskaper har knutits under de åren och då alla gillar inte att vara med på bild får ni nöja er med någon enstaka sådan på mig i detta inlägg.

På måndag var det dags att starta en liten ”tour de Danmark” och besöka två ställen där jag aldrig hade varit på.

Marico, ett litet samhälle på mindre än 5000 invånare men en mycket god kafé och en underbar söt vinbutik. Jag gillar att titta på vinflaskor och i en sådan här butik får de gärna vara lite dammiga, charmigt på något sätt…

Incheckning på Hotel Bandholm. Även om det spöregnade när vi satte oss i bilen var det förhållandevis ok väder som väntade.

Ready för dinner …

Igår var det istället dags för nästa ställe, den här gången i söta Nyborg. Det märktes tydligt att många var på semester då det var inte mycket folk ute på gatorna :)

Här blev det jacuzzi och mer avkoppling … Fantastiskt hotel med dansk design och lite feng shui känsla över den.

Hade jag haft en sådan jacuzzi hem hade jag nog suttit där och blivit masserat av strålarna i en timma dagligen :)

Otroligt skönt och efter 3 timmar där var det åter dags för dusch och ombyte för middag på Hotel Hesselet.

Prickigt, det är nog första gången på minst 25 år jag har något som just är prickigt men gillar den här klänningen.

Lite ”snacks” före huvudrätten. Så vackert presenterat … De på första bilden var himmelskt goda men …

… på bilden nedan när jag hade fått i mig en av de där ”flånen” på stenen fick jag frågan ”vet du vad du har precis ätit?”. Ja, redan där förstod jag att jag nog inte ville veta men svaret lär sig inte dröjas”kycklinghjärta”. Oh nej! Sköljde av smaken och vetenskapen av vad det var med lite champagne. Herregud!!! Får gå i terapi nu … :)

Helleflundran var dock gudomlig och då menar jag verkligen det <3

Nu 1,5 h kvar innan tåget går … (tog ett liten paus) och vid 19 framme i småstaden där Nicole hämtar mig <3

Tacksam för 3 innehållsrika dagar i grannlandet och ännu tacksammare om tågresan hem fortskrider utan några incidenter … :)

2 thoughts on “Tour de Danmark …

  1. Du ser ut exakt som en Barbie-docka! Jag trodde att det var en riktig Barbie-docka :) när du sitter i jacuzzin, den andra bilden i närbild. (det är menat positivt, som en komplimang, jag tycker att Barbie är väldigt vacker, ibland så måste man förtydliga nämligen för saker kan enkelt missuppfattas och tyvärr uppfattas fel)

    1. Jag tar det definitivt som en fin komplimang Matilda, du behöver inte oroa dig för det men håller med att idag måste man gardera sig på alla möjliga sätt för att människor inte ska ta illa vid sig. Kan tycka att det har gått lite till överdrift det där …
      Tack snälla <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *