Antagningsbeskedet …

Idag fick alla som har sökt kurser till universitetet/högskolan sitt antagningsbesked och även om jag redan har min utbildning och jobb älskar jag ändå att plugga då vi blir, trots allt, aldrig färdigutbildade.

Livet i sig är en ständig levande kurs men att även lära mig om vissa specifika områden genom skolan ser jag som en tillgång. Det är trots allt inte bara kroppen men även hjärnan som vi behöver träna mot åldrandet samtidigt som fördelen med universitetskurser är att de finns så många och därför är det nog inte svårt att finna någon som just du tycker är intressant.

Dessa tre universitetskurser blev jag antagen till och nu återstår för mig att fundera vilken av de lockar mer än övriga. Vilken hade Du valt? Alla tre är på distans så klart då jag jobbar men tänker att någon Netflix kväll kan bli utbytt mot böcker och föreläsningar.

 • filosofiska och psykologiska teorier om drömmar
 • mäns våld mot kvinnor och våld i nära relationer med fokus på särskild sårbarhet
 • genus, sexualitet och psykologi

Apropå utbildning måste jag verkligen slå ett slag för vård och omsorgsprogrammet på Vuxenutbildningen HÄR. Alla mina kollegor är helt fantastiska lärare där många har även varit yrkesverksamma i just vården så de kan inte bara genom sin egna utbildning men även genom att ha på riktigt jobbat med det.

Min egna dotter verkar mer och mer fundera på att utbilda sig till sjuksköterska. Som både sjuksköterska och undersköterska kan du bland annat jobba eller vidareutbilda dig inom psykiatrin för att inte glömma av att det är ett yrke du kan utöva i hela världen om du en dag skulle vilja flytta. Som sagt HÄR till vård och omsorgsprogrammet, du kan fortfarande ansöka till kursen som finns både som flex eller i klassrum.

4 thoughts on “Antagningsbeskedet …

 1. Bra rekommendation att läsa vård och omsorg ❤️
  Låter som spännande kurser alla 3 men hade valt nr 2 i första hand då det är ett ämne som engagerar mig mycket

  1. Håller med, vård och omsorg är en bra utbildning som även kan vara en grund för att läsa vidare och man har möjligheten att jobba inom olika områden <3
   Det lutar just mer mot den kursen för är nog den som jag har mest användning av i den utbildningen jag redan har och alltid intressant ...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *