Malmö, Köpenhamn & Christiania …

Vilken vecka! Först London med Wimbledon och nu precis hemkommen från Malmö och Köpenhamn med två av mina kollegor. Vilket väder vi har haft och så många fina och läckra ställen vi har sett!

Efter jobbet i fredags åkte vi tre som delar samma arbetsrum till Malmö där vi hade bokat två övernattningar. Förutom samma arbetsrum har vi även samma längd (1,68) och samma storlek på skor (38-39). Förutom det är vi kanske lite olika men med den viktigaste gemensamma nämnaren att vi tycker att olikheterna gör att vi växer och får nya perspektiv.

Efter att ha checkat in på hotellet bytte vi om och gick till en av de många mysiga tapas ställen som finns i denna läckra stad.

En Facebook vän såg att jag var där och kom förbi och satte sig med oss efter att vi hade ätit för en gemensam drink och visst är det härligt att bara sitta och prata med nya och gamla vänner. En väldigt trevlig kväll.

Det blev något sent i fredags men vad gör det när det är dags för att åka till Köpenhamn efter en otrolig frukostbuffé dagen därpå (igår)? Ingen klagade även om det kanske ser ut som att Camilla gjorde det :)

Tåg till Köpenhamn och sedan metro till den hållplatsen som låg närmast Christiania. Vi kom in via bakvägen vilket jag varmt rekommenderar. Man riskerar annars att missa den vackra naturen och några av de läckra husen som finns i denna fristad.

Jag har varit i Christiania en enda gång tidigare för ca 22 år sedan med Nicoles pappa. Just då gjorde polisen en razzia så det var ingen härlig stämning just vid det tillfället.

Christiania är en av Danmarks största turistattraktioner och HÄR kan du läsa mer om denna färgglada plats där cannabis säljs fritt (trots att det är illegalt) och där mysiga kaféer och butiker finns för det där goda iskaffet eller handgjorda smycken.

Funderade över den moraliska aspekten över att besöka ett sådant här ställe. Å ena sidan älskar jag den friheten som kanske präglar den på papper samtidigt som majoriteten troligtvis hamnar i ett beroende? Har själv faktiskt aldrig testat något så kan inget om det. Gissar att min okunskap i ämnet är en bra indikator :)

Det är dock något lite rebelliskt och läckert med detta ställe där människorna kanske är mer hippie än påverkade av droger, sådana som jag även tror kommer att bli lagliga inom några år. Vad tror du och vad tycker du om det isf? Kan som sagt väldigt lite om ämnet och kring debatten om det.

Kaffet är både lagligt och gott tack och lov.

Vi lämnade Christiania och tog en liten promenad mot Nyhavn

En sen lunch/tidig middag intog vi på Reffen som är ett otroligt läckert ställe att besöka om ni inte redan har varit där.

Buss, metro och tåg så var vi tillbaka i en solig Malmö … Vi fick ihop 21000 steg igår vilket inte är så dåligt :)

Ska tillbaka till Danmark redan nästa söndag men då inte i Köpenhamn.

Dusch, ombyte och sedan. hoppade vi middagen och bara tog ett glas … Ett glas rosé med is var vad jag valde <3 Det och Aperol är mina favoriter på sommaren …

Gårdagen blev inte lika sen men två av oss var väldigt trötta :)

Om idag i nästa inlägg …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *