Att dricka till musik …

Att framhäva maten med en god vin eller en god vin med en speciell rätt som passar till just det vinet är inget som överraskar. Vi vet att smaker kan påverkas av det vi äter påverkas av det vi dricker och det vi dricker av vad vi äter.

Har du dock funderat om musik kan påverka smaken på det du dricker? Det är nämligen vad dessa två killar har bestämt sig för att göra genom ett radioprogram på PulsFM som heter lämpligt nog ”Dryck till musik”.

Jag tillfrågades att vara en av gästerna och självklart ville jag det då jag var trots allt nyfiken om det är verkligen så att musiken kan vara en faktor som påverkar.

Min roll kändes rätt så given: dricka och lyssna vilket var precis det jag gjorde. Dagens dryck var denna söta Tropical Smirnoff då Petri ville skapa lite 90 tal känsla. Han lyckades …

Fick dricka från samma flaska vid tre olika låtar och skillnaden på smaken mellan låt 1 och låt 2 var väldigt stor men mellan låt 2 och 3 upplevde jag den som något mindre. Självklart finns det forskning som just påstår att musiken påverkar och detta koncept förutom att vara radioprogrammet jag deltog i är även en upplevelse du kan köpa som företagsevent, svensexa eller you name it …

Kl. 9 sänds detta på PulsFM … missa inte och GLAD MIDSOMMAR på er!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *