Igenkänning?

En vän skickade mig detta (se nedan), förhoppningsvis med glimten i ögat och inte för att få mig att inse att jag har ”ett problem” vilket jag har om man ska tro denna artikel.

En vän som själv är psykolog har dock samma intresse så vi båda kände direkt att vi är i samma båt och att vi tar orden med en nypa salt :)

Till mitt försvar kan jag säga att den dokumentären om Jeffrey Dahmer tillhör de true crime som jag INTE gillade då den var alldeles för blodig och fokuserar mer på de brutala brotten än kring utredningen och de psykologiska faktorerna.

Anledningen till att jag är lite fast i mina true crime är inte pga. en morbid dragning till brott men för att jag gillar utredningen kring de och för att tittandet gör att jag fokuserar på det och slipper alla tankar som kanske annars oroar mig men kan kanske finnas en liten nypa sanning i vad denna psykolog påstår. Har du några egna tankar kring detta?

Om du nu gillar true crime så kommer här ett litet tips på två serier som tar upp samma fall:

 • Candy (Discovery)
 • Love & Death (HBO Max)

Kan dock hålla med om att intresset för psykologi hänger definitivt ihop med mina trauman men that s it :)

6 thoughts on “Igenkänning?

 1. Jag med, tittar ; ) och lyssna på crime poddar. Min make brukar fråga mig, om jag planerar nått olagligt😅😂
  Såg att det kommit ett gäng nya nu, som jag snart ska sätta mig med…
  Det värsta ät att jag tom har börjat lyssna på riktiga svenska rättegångar också 😅 Står jämt på i bakgrunden…. Mord och kriminälla nätverk….
  Men så fascinerad av människor som begår brott, fråga mig inte varför;)

  1. Tips på bra crime poddar? Har nämligen inte fastnat för det där med poddar ännu även om jag har lyssnat på Skyldig och Rättegångspodden förra året.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *