Heidiland i Schweiz …

Kom hem för bara en timma sedan och sitter nu i soffan med hårinpackning och tänkte blogga om denna helg som har tagit mig till de vackra scheweiziska alperna.

Men mer om det i nästa inlägg för detta vill jag bara tillägna gårdagens utflykt till Heidiland HÄR som tog mig tillbaka till den tiden då jag tittade på en av mina favorit cartoons, nämligen den om ”Heidi” och HÄR själva låten till serien som jag fortfarande minns nästan alla orden till.

Jag var nog 5-6 år då jag och grannen Stefano lekte Heidi och Peter. Jag bodde då i Italien och där fanns så många tecknade serier vilket inte riktigt fanns här i Sverige på den tiden så inte säkert att ni har hört talats om denna lilla tjej.

Den mest berömda schweiziska lilla tjej vars böcker har översätts till 55 olika språk.

Det är inte så stort som man kanske tror av titta på denna karta men en underbar liten utflykt i naturen (man får ta med sig även sin hund) och med lite tindrande och barnsliga ögon bli glad av något så enkelt som att sitta i hennes klassrum eller vandra runt i hennes lilla hus.

Här får man även testa att mjölka en låtsas ko där vatten kommer ut enbart om du gör rätt … Inga problem för min del, att mjölka verkar vara min grej :)

Som lärare är självklart skolan lite extra intressant och blev rätt så förvånad över storleken (antalet barn) på klassen. 60 elever i varje klass? Idag tycker vi att 30 är alldeles för många …

Kan det bero på att lärarna var stränga och hade, genom det, en större kontroll över klassen? Intressant eller av den enkla anledningen att barn som vuxna hade större respekt för skolan?

Här Heidis morfar eller farfar som var sådär sträng och tyst innan Heidis lilla charm gjorde honom mjukare och gladare <3

Självklart finns det en liten butik och självklart fick jag en present i form av denna kaffemugg som nu är invigd …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *