En helg i Davos …

I fredags eftermiddag/kväll landade jag i Zurich för att direkt åka till ett nytt ställe öppnad av en vän till min kompis, njuta av ett glas rosé efter flygresan och sådär lagom innan resan skulle fortsätta högre upp mot alperna. Den här bilen kan även kyla och inte bara värma bakre delen, en funktion som var väldigt välkommen och som jag aldrig hade hört fanns.

26 grader, åka cab och naturen … Fick nypa mig i armen flera gånger under dessa två dagar då det kändes som att jag befann mig i ett sagoland ….

Här på väg mot Davos och inga av mina bilder ger verkligheten rättvisa.

Framme … och självklart ska miljön vara lite rustik på alperna. Älskar det!

Lördagen startade med kaffe och croissant … och nej, jag åt inte upp alla sex även om jag nog hade kunnat :)

Att bara åka nedcabbat är ju helt fantastiskt då det doftar sådär helt ljuvligt.

Något jag inte trodde var sant är att kossorna och fåren går runt med en bjällra men de allra flesta har faktiskt en på sig av den enkla anledningen att förr var det ett lättare sätt att finna de när de rör sig på större områden. En tradition som de verkar vilja behålla med bekostnaden att djuren får lite tinitus?

Hur läckert och vackert med de röda tågen i kontrast med den gröna naturen?

Messade min dotter att om hon inte pluggar på universitetet startar vi en uppfödning av getter i Schweiz men trots att hon gillade mina bilder så blev hon nog inte lika entusiastisk som jag var när jag skickade henne mitt förslag för framtiden :)

Troligtvis börjar hon plugga pronto :)

Kolla husen bakom mig… Kan man liksom uppleva stress här? Självklart kan man det men kanske lite enklare att koppla av?

På kvällen blev det restaurangbesök här …

Vid 10 var jag på flygplatsen för att åka hem igen … ett snabbt besök men fick ändå se en liten liten bit av detta vackra land som ligger bara ett par timmar direktflyg från oss.

2 thoughts on “En helg i Davos …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *