Rewatch …

Enligt vissa studier att titta om och om igen på samma film/serie eller att läsa om samma bok har en positiv inverkan på vår hälsa.

Anledningen är grundtanken att repetition, att à priori veta utgången, hur filmen/serien slutar har en lugn effekt och gör oss trygga i en värld där otryggheten är stor. Att titta om kräver inte heller vår konstanta uppmärksamhet och därför kräver detta inte heller någon större energi från oss.

HÄR kan du läsa en artikel om rewatch.

Jag har under en lååååång tid somnat till avsnitt 7 av serien/dokumentären ”Manhunt Unabomber” men nu har den tagits bort från Netflix!!! Hur kan Netflix medvetet vilja rubba min sömn när den redan är så prekär?

Igår tittade jag om (för nog åttonde gången) på filmen om OJ Simpson rättegången, en rättegång jag följde slavisk när den visades i direktsädning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *