Verbet ”att löpa” och att samla …

Även igår kväll blev det både löpning och PW runt här … Då svenska inte är mitt modersmål undrar jag lite över om man får skriva ”jag löper” istället för att springa? Låter det inte som något helt annat? :)

Då jag har sökt några universitetskurser till hösten så fick jag fram mina tidigare studier och mina poäng.

596 poäng är inte dåligt jobbat men så har jag ett studielån som påminner mig om de :)

När jag flyttade hit från Italien kunde jag inte svenska (med undantag för enklare ord). Får konstatera att när en SYV på Högskolan i Borås sa för flera år sedan ”det är du med det vackra efternamnet och många poäng” hade hon nog rätt … Älskar mitt efternamn och är faktiskt rätt så stolt över mina poäng.

Hade jag kunnat hade jag utbildat mig till psykolog men har tyvärr inte råd med 5 års heltidsstudier så känner nog en liten sorg att jag inte var mer strategisk i mitt tänkande då. Å andra sidan kunde jag inte språket vilket hade nog gjort det svårt för mig att få de betygen som krävdes för att komma in på psykologprogrammet.

Jag älskar mitt yrke som lärare för gymnasieelever eller vuxna sådana, jag älskar skolor, block, pennor (även om dessa inte förekommer längre i större utsträckning :), mötet med elever, ämnet jag undervisar i men gillar lite mindre lönen … ni vet den där lilla detaljen. Ser framför mig att jag hade kunna kombinera jobbet som lärare med att ha en liten mottagning där jag kan erbjuda samtalsterapi. Ska nog undersöka detta …

Och med 596 p. känner jag att jag måste åtminstone komma upp till 600. Vissa samlar på frimärken, jag samlar på universitetspoäng … alla har vi olika intressen …

4 thoughts on “Verbet ”att löpa” och att samla …

 1. Många poäng😊 Har du läst någon hel utbildning, eller är det mest fristående kurser?

  1. Gällande min lärarlegitimation i psykologi, sociologi och italienska läste jag dessa tre ämnen som enstaka kurser och kompletterade med den kursen i pedagogik som de hade för just de som hade ämnen men inte pedagogiken.
   Gällande titeln som beteendevetare är det även där kurser jag har läst som gör att jag får kalla mig det.
   Har sökt några spännande kurser även till hösten så får se vad jag kommer in på :)

 2. Hur gick det förresten med den utbildningen i kriminologi som du började läsa för några år sedan? Fullföljde du den kursen?
  Imponerande många poäng har du tagit hittills i varje fall.

  1. Jag har kvar 5 poäng på den kursen då jag höll på att stänga butiken i samma period och hade en hel del annat att tänka på. Mailade institutionen för en månad sedan och ska hoppa på den sista delen när den börjar igen till hösten :)
   Tack … Kriminologi är intressant då det handlar om teorier kring kriminalitet men rättspsykologi var ännu mer intressant och ett tips om man vill läsa en rätt så spännande kurs där vittnespsykologi, gärningsmannaaprofilering och annat ingår.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *