Att ge blod och mammografi …

Idag kl. 11.30 hade jag tid för att lämna blod på Ge Blod nära receptionen vid sjukhuset här i Borås.

Misstänker att majoriteten av oss vet hur viktigt det är att blod finns och därför ges då hela 1200 blodpåsar behövs dagligen. Jag fick själv blod efter förlossningen med Nicole och insåg då att det är verkligen något vi alla (finns självklart undantag) kan bistå vården med.

Personalen där är helt underbara så du är verkligen i väldigt goda händer. Att lämna blod går snabbt och det är ca 4,5 dl du lämnar. En vuxen människa har mellan 4-7 liter blod i kroppen beroende på kroppsvikt och med dig får du järntabletter för att du inte ska känna av någon yrsel.

Som bloddonator får du även din blod kollad vid första tillfälle och vid varje donation mäts dina värden. Mina var perfekta idag och kanske just därför kände jag inget alls efteråt. Åt en hallongrotta för säkerhetens skull dock, man vill ju ta liksom det säkra före det osäkra :)

HÄR anmäler du dig för att bli bloddonator <3

Sedan var det dags för mammografi, lika bra att ta allt samtidigt när jag ändå var på plats … fick som alla andra klä av mig överdelen av kroppen och förundras alltid med ett litet leende när de ställer frågan ”har du implantat?” Gissar att de måste fråga för annars blir jag lite orolig över deras syn :) Vet att jag redan förra gången tyckte att kvinnan som ”scannade” mig var inte så trevlig och idag var det likadant. Bara rutin, inget leendet, inga ord förutom det hon var tvungen att säga och detta trots att jag ändå försökte vara lite sådär charmig när jag stod där halvnaken.

Var ute och sprang redan strax efter 6 imorse så kvällen tillbringas med min söta katt <3

Dagens ros till personalen på Ge Blod och dagens riskorn (vill inte vara elak :) anar ni kanske till vem … Tänker kanske så därför att jag inte är van vid sura miner när jag står halvnaken framför någon, haha! Kunde bara inte låta bli :)

2 thoughts on “Att ge blod och mammografi …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *