Hur skulle din fantasy coffins se ut?

För inte så länge sedan skrev jag att när den dagen är kommen vill jag kremeras och min aska ska spridas i Västersjön där även mina hundar finns <3

Idag såg jag detta inlägg apropå döden och något jag aldrig hade hört talats om. I Ghana begraver man de döda i personliga kistor som representerar den döde, vad man förknippade honom/henne med. De kallas för ”fantasy coffins” och reflekterar övertygelsen om ett liv efter döden och därför ska kistorna fira livet, passionerna, det unika med den personen som vandrar vidare.

Hur tror du att din egna kista skulle se ut? En godispåse? En katt? En sjö? En cowboy?

HÄR kan du läsa en artikel om detta.

Förresten … En väninna skickade detta kort och ställde frågan om jag har öppnat kafé i Polen? Kanske det jag BORDE ha gjort :)

2 thoughts on “Hur skulle din fantasy coffins se ut?

  1. Usch, jag skrattar så jag gråter åt de kistorna 😂 Begravas i ett cigarettpaket eller i en mobiltelefon 🤣😅 Herregud, så tragiskt.

    1. Trodde först att det var ett skämt men vet att sidan tar upp bara sådant som är sant och efter att ha googlat så fick jag detta bekräftat. Får erkänna att jag inte heller förknippar Ghana med denna typ av nyheter så lite förvånad men alltid härligt att få sina generaliseringar ej bekräftade :) Jag tror att min kista hade varit en lakrits rulle :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *