Olika reaktioner, olika referensramar …

Måndag. Solen skiner, kylan biter på morgonen för att vi sedan ångrar att vi tog på oss den där varma jackan när vi ska hem igen. April och maj är två, vädermässigt, opålitliga månader men härliga sådana då vi vet att värmen är på gång.

Den här veckan startar jag två nya psykologi kurser och har prov med de två som slutar. Nystarter och avslutningar, säger adjö till elever jag har haft i några veckor och hälsar nya välkomna. Människor kommer och går … Vissa stannar hela livet, vissa andra under längre perioder och vissa andra bara i några veckor eller dagar.

Satt och tänkte för en stund sedan hur olika man kan uppfatta saker och ting beroende på sina egna referensramar. Babis var exempelvis, vid kaffet imorse, rentav chockad att jag klarade av att springa 4 km då han själv inte kan springa 100 m. medan någon annan som är van och springer 20 km tänker att 4 km är bara en liten uppvärmning.

Hemligheten består helt enkelt att berätta för de rätta personerna om man vill att någon ska bli lite imponerad och för de andra om man vill bli pushad att springa längre. Jag väljer att berätta de för båda kategorierna så att jag får båda reaktionerna …

Det märkliga men faktiskt även väldigt härliga är att jag längtar till ikväll så att jag kan ge mig ut på min lilla långsamma runda i naturen. Fram tills dess välkomnar jag denna dag klädd i orange, kände för lite färg, för att ge denna måndag en liten härlig orange penseldrag <3

5 thoughts on “Olika reaktioner, olika referensramar …

 1. E allora bentornato a questo sole!
  A questo bellissimo color arancione (ti dona) che illumina il tuo lunedi!
  A questo sole, spicchio d’arancia che accende la guancia del mondo! 😃
  E ben vengano le persone che ancora sanno stupirsi e stupire per i piccoli gesti !
  Ti auguro una bellissima giornata e che culmini con la tua passeggiata nella natura, niente di meglio per rilassarsi che il profumo dell’erba, dei fiori, del canto degli uccellini 😃
  Un bacione Michi ❤️

  1. E adoro ascoltare gli uccellini che cantano, non ascolto mai musica o qualche podd quando cammino, amo ascoltare la natura <3
   Buona giornata a te Marco <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *