Bologna (del 1)

Förra lördagen åkte min dotter och jag till min hemstad Bologna för att redan på flygplatsen välkomnas av de största leenden från min syster Melissa och mina syskonbarn Leonardo och Matilde.

Efter att ha lämnat vår resväska i deras lägenhet tog vi en promenad på gatorna som var överfulla av människor. Otroligt mycket folk överallt mycket pga. att den 25/4 är det en röd dag i Italien så många invånare i Bologna passar på att dra till havet när turister kommer till Bologna.

Det är på anrika Kafé Zanarini som bland annat min pappa ”hängde” i sin ungdom för det var stället för de unga dåvarande bratz :)

Något som jag älskar i Italien är att man får alltid något till bubblet eller den drinken man väljer. Det ingår liksom i priset och så trevligt. Aperol beställda och så fick vi även in några mini sandwich och chips …

La torre degli asinelli = åsarnas torn

Är du vid Zanarini är du väldigt nära Galleria Cavour om du är ute efter lite lyxigare shopping. Det är nämligen i denna galleria många lyxigare brands har samlats …

Italien är vacker för det gamla och det nya, kontrasterna och den där känslan från förr som är väldigt viktig för italienarna att bibehålla. Den kan man inte köpa med pengar …

Min egna dotter som inte har varit i Bologna på 7 år var nog väldigt förvånad över att det fanns så otroligt många uteserveringar överallt. Det behöver inte vara så komplicerat, enkla bord och stolar men miljön gör det hela <3

Vår första kväll åt vi på en liten kvartersrestaurang nära min systers lägenhet där personalen är så älskvärda, så mysigt och gott.

Tortellini är just från Bologna så Nicole valde tortellini alla panna som hon tyckte själv var otroligt mumsiga och Matilde tog någon svart pasta med tryffel som jag provsmakade och ”dog” av :)

Salute Melissa <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *