Filmer som påverkar …

Igår eftermiddag såg jag en film som fick mig att gråta i över 3 h. Det låter kanske som att jag alltid gråter när jag tittar på någon film vilket inte är fallet men när det handlar om mänskliga karaktärer, om att kämpa, om livet, om sorg, besvikelser, om kärlek, om att älska, inte känna sig älskad, inte kunna visa att man älskar, känna sig ensam, cynism, rädsla, tillit, brusten tillit, förhoppningar, inga förhoppningar då påverkas jag.

Sitter tom. i skrivande stund och fäller några tårar när jag tänker på gårdagens dialog mellan huvudkaraktärerna och över hur den enes glädje blev den andras sorg.

Vad är kärlek egentligen och vad är det man får lova för att sedan ta tillbaka? Hur påverkas den som minns dessa löften och vars liv plötsligt förändras på 1 minut? Vad har man för moralisk skyldighet om man nu har en?

Den här typen av frågor förblir oftast obesvarade för människor i verkliga livet medan på film slutade den med giftermål i Las Vegas. Tur ändå att det finns filmer med den där finale som förvisso är en fantasi men som ändå får många att tro på kärlek.

Just nu skulle jag vilja vara på en hästrygg och galoppera i ett vackert landskap för att känna den friheten för stunden och påminns samtidigt att min gamle vän Håkan (som ägde hästen på bilden) är en ängel i himlen. Minns så väl när jag fick reda av hans fru att han hade gått bort, grät floder för jag tyckte så mycket om honom och vet och kände att han kände samma för mig <3

Den 3 dagars turen på hästryggen jag deltog i som han ordnade gav mig så många skratt och så mycket smärta i kroppen och hade så gärna velat sitta i hans lilla kök i torpet i Skephult för fika med något gott som hans fru Laila hade bakat och diskutera livet i rutig skjorta och jeans efter en ridtur i skogen.

6 thoughts on “Filmer som påverkar …

 1. tack för filmtips, måste nog se den ;)

  Visst var denna bilden från när du var med i småstadsdrottningar, vill minnas 😅😅😅😅
  att du var å red hos ett par.?

  1. Det är samma ställe ja men när vi filmade avsnittet hos honom hade jag inte de kläderna så bilderna är inte lika gamla som när avsnittet spelades in.

   Håkan och Laila, älskade att åka dit och Håkan hade alltid en viss jargong med mig som jag älskade då det fanns mycket kärlek bakom hans ord till mig <3

 2. Hej Michela!
  Tror att du är både regissören och huvudkaraktären i den filmen av någon anledning och tycker att du borde skriva den där boken du alltid drömt om att skriva. Jag hade köpt den och vem vet, den hade kanske även filmatiserats :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *