Vet du vad pica disorder är?

Studiedagar igår och idag för samtal kring att Skolverket har bestämt att vi ska gå från kursbetyg till ämnesbetyg. Vad innebär det för våra respektive kurser? Vad kan anses vara positivt samt negativt med denna ändring?

Min kollega Henriette och jag passade på igår att ta en lunch på stan och det var som ni förstår mycket trevligare än min klassiska kvarg som dock inte längre känns så märklig till lunch jämfört med det som komma skall i detta inlägg :)

Av någon märklig anledning får jag ofta upp lite annorlunda news från världens alla hörn och den senaste artikeln handlar om en kvinna, Kesha, 34 år gammal, boende i Chicago som har delat med sig av att hon, sedan tonåren, har ätit 75 bitar toapapper om dagen!!!

Hon beskriver det som ett beroende hon har att känna just toapappret på sin tunga. Huruvida hon har gått i terapi eller inte för detta har jag ingen aning då det framgick inte i artikeln jag läste.

Det som kanske gör det kanske ännu märkligare och därför intressant är att det finns ett namn för detta vilket indikerar att detta är ovanligt men inte unikt. Xylophagia is a condition involving the consumption of paper and form of eating disorder known as pica. People who suffer from this eating disorder usually consume substances like paper, pencils, tree barks or other items made of wood.”

HÄR kan du läsa en av många artiklar kring detta.

Nu ett varmt bad <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *