Lucky girl syndromet …

Ett nytt syndrom har uppmärksammats under #luckygirlsyndrome, ett syndrom som drabbar framförallt unga tjejer (men även medelålders kvinnor) som via sociala medier visar och berättar hur lyckliga de är. En viral trend som startade på TikTok och som du kan bland annat läsa om den HÄR. Googlar du på ”lucky girl syndromet” kommer dock flera andra artiklar om detta.

Själva grundidén är att det räcker med att intala dig att du har tur och lycka för att saker och ting ska bli som du önskar samt att du kan få vad du vill i livet bara för att du vill det. ”Du är vad du tänker” utan hänsyn till att livet är inte alltid så rättvis.

För vissa är det en mäktig mental övning för att jobba med sina tankar med målet att kunna förverkliga sina drömmar men för många andra är det tvärtom en ”giftig trend” som intresserar framförallt rika tjejer och kvinnor som verkar omedvetna om sina egna privilegier för att nå sin framgång. Att se den sanna eller inbillade lyckan florera på sociala medier kan få andra mindre lyckligt lottade att känna sig ännu mer misslyckade.

Tycker nog att själva kontentan i detta syndrom påminner lite om ”The law of attraction” (attraktionslagen) som enkelt beskrivet innebär att det du sänder ut kommer tillbaka. Intalar du dig att du redan har exempelvis den drömbil du vill ha kommer du att få den.

Du ska helt enkelt visualisera på det du vill ha så kommer du att få det och aldrig prata i ”inte termer”. Enkelt eller hur? :)

När jag tänker på det som verkar känneteckna både Lucky girl syndromet och The law of Attraction kan jag inte annat än att hänvisa till Dave Chapelles inslag HÄR om just boken The Secret. Se klippet, klockrent :)

Några affirmationer som är vanliga för Lucky girl syndromet är:

  • I m so lucky
  • Everything works out for me
  • I m always in the right place at the right time
  • Things happen easily, effortlessly and naturally for me
  • I always get what I want

Konstaterar enkelt att jag inte har detta syndrom och att jag har nog svårt att känna igen mig i de ovan skrivna tankar just nu i livet :)

Minns ni den berömda boken ”Munken som sålde sin Ferrari” av Robin Sharma? När jag skulle köpa boken för typ 15 år sedan frågade jag killen bakom disken om han hade ”Munken som köpte sig en Ferrari”. Han skrattade och påpekade att jag hade vänt på hela livsfilosofin i boken. Jag fann mig dock snabbt och påpekade att ”Munken kanske sålde den men författaren köpte den då han har tjänat miljoner på boken” :)

Nu har jag en liten Molly som ligger med ansiktet på min hand och då kan jag enkelt konstatera att jag har världens bästa Molly och det är inte illa det, lite lucky känner jag mig allt ändå <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *