Världens största bebis?

Läste i italienska Corriere att i Brasilien har en bebis fötts som vägde 7 kg och var då 60 cm lång vid födseln. Huruvida detta räcker för att räknas som världens största nyfödd råder olika uppgifter kring men så här såg han ut och kan tillägga att han kom ut med kejsarsnitt ifall någon kände en smärta där nere av denna läsning.

Enligt Guinness rekordbok (googlade lite snabbt) så har världens största bebis dock fötts i Italien, anno 1955 och bebisen vägde hela 10,2 kg???

Min egna dotter tycker jag vägde tillräckligt med sina 4,6 kg speciellt med tanke på att jag födde henne naturligt med hjälp av älskade syrgasen, haha! Hade 11 personer inne hos mig då det fanns en risk för akut kejsarsnitt.

Hon såg inte lika nyfödd ut som övriga på BB kan jag säga när jag gick i korridoren med den vagnen man får där :)

Här en bild på min vackra syster som höll henne dagen efter födseln <3

Jag förlorade en hel del blod så fick opereras direkt efter födseln så det där med kaffe och smörgås som alla så varmt pratar om efter att ha fött har jag inte fått uppleva <3

10,2 kg … Kan den uppgiften från 1955 verkligen stämma? Vill någon lägga ner lite tid på google så får ni gärna dubbelkolla :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *