Från femte klassen i Italien …

Mor hittade en slags ”utvecklingssamtal” som min lärare i femte klass (vi börjar skolan när vi är 6 år i Italien) skrev med en uppföljning 4 månader senare.

Otroligt gulligt att gå tillbaka till när jag var 11 år och läraren börjar med att uttrycka att jag är ”blyg, reserverad, snäll i själen, noggrann och ordningsam. Hon är sällskaplig och respekterar andras saker och åsikter

Älskar att ta del av detta och som 11 årig tog jag då hand om hemlösa hundar, gick till grannar för att samla saker de inte längre använde som jag sedan sålde. Intäkterna gick till ett hundstall i Bologna och kvitto hängde jag utanför ”Carabinieri” stationen nära där jag bodde. Kanske att en orsak till att jag gjorde det var just att jag var lite reserverad och med djur behöver man inte tänka på andras åsikter, de är rena i själen <3

11 år … Ibland hade jag velat se någon slags ”Sliding door” film om hur olika mitt liv hade kunnat se ut utifrån de olika besluten jag har tagit under årens lopp. Eller kanske är det bästa att inte veta :)

Nu dags att ta en dusch och gå till jobbet <3

3 thoughts on “Från femte klassen i Italien …

  1. Che bello questo ricordo Miky! Eri già una meravigliosa anima sensibile, verso i nostri piccoli amici animali che rappresentano il puro amore. E che bello leggere le parole, anch’esse pregne di educazione, del maestro sulla tua scheda : parole che oggi non esistono più, parole rispettose e sensibili verso una bimba che affrontava la vita e la scuola. Grazie per questo ricordo, davvero bello! 😃

  2. Parole simbolo di un’ Italia che purtroppo non esiste più Miky. Gli insegnanti dei nostri tempi erano persone perbene che facevano dell’ insegnamento una missione di vita, formando gli allievi per diventare persone! Oggi i primi ad essere volgari e incolti sono proprio gli insegnanti, figli di anni in cui il pressapochismo, le raccomandazioni e l’ignoranza prevalevano sulla rettitudine e la cultura . Ciao Miky 😃

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *