112 appen …

Vad kul att ni uppskattade Nicoles inlägg från Paris <3

Tänkte fråga henne om hon vill gästblogga här ibland vilket hon verkar kunna tänka sig att göra. Har ni tips på ämnen hon kan skriva får ni gärna kommentera med det.

Fortfarande skönt väder här i Borås så t-shirt från Isabel Marant (finns på Jolina här i vår småstad) och chinos från Five Units.

Idag hade vi HLR utbildning på 1,5 h där vi verkligen fick öva på att ge hjärt och lungräddning på en docka. Självklart fick vi se en film på hur man går tillväga och utbildningen var ledd av två av lärarna där jag jobbar där en är narkosläkare (älskar narkos :) och den andra sjuksköterska.

30:2 (30 kompressioner och 2 inblåsningar)

En trygg arbetsplats helt enkelt att jobba på :)

Pedagogiskt och vi fick även öva med en låtsas hjärtstartare för att verkligen försöka göra situationen lite verkligare.

När jag gjorde kompressionerna insåg jag snabbt att man verkligen ska trycka hårdare än man tror (annars klickar det inte i dockan) och lovar att de flesta av oss blev trötta trots att vi kanske gjorde det i bara ett par minuter för att känna hur krävande det faktiskt är. I en verklig scenario kan du få hålla på i 10 minuter innan en ambulans kommer till platsen så insåg att det är dags att verkligen gå till gymet för att öva konditionen.

Ett viktigt tips är att ladda ner 112 appen för den känner av var du exakt befinner dig geografiskt vilket kan vara en avgörande faktor som sparar tid för ambulanspersonalen och som i sin tur kan vara en skillnad mellan liv och död.

Det är vad jag ska göra nu med min mobiltelefon <3

2 thoughts on “112 appen …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *