Veckan som har varit …

Vilken slapp vecka jag har haft … Gått promenader och tittat på dokumentärer är nog den röda tråden under veckan som snart har gått men då jag börjar på mitt nya jobb först den 22/8 har jag hela 2 veckor kvar …

Min kompis Mikaela från Sigtuna kom i fredags kväll och skulle ha stannat frem till imorgon förmiddag men på grund av olika omständigheter fick hon åka hem redan på lördag förmiddag. Där föll vår lus (lunch utan slut) men så tråkigt även för henne som fick åka bara fram och tillbaka …

Nicole och jag passade då på att gå till Röda Korsets second hand butik där mor är en volontär. Då vi visste att hon ”jobbade” gick vi för att hälsa på henne och önska henne en trevlig resa. Imorgon bitti åker hon till min syster och syskonbarn i Bologna och stannar i Italien i hela 3 månader.

Riktig cool 75åring med vita Please jeans, blommiga Superga och en härlig gul tröja …

Jag har lämnat där vissa plagg och skor (nya) så har du möjligheten att gå till butiken så kan du göra ett riktiga fynd.

Har startat min söndag med en kaffe med Babis på Kafé Orion, varit och handlat och vid lunch ska jag ta min dagliga och älskade PW men nu dokumentären Buried på Viaplay om ett riktigt fall där en kvinna påstår att hon, 20 år senare, mindes att pappan hade mördat sin bästa väninna när de var barn.

Ett otroligt intressant fall som gick till rättegång och där bortträngda minnen är det relevanta. Kan man verkligen tränga undan minnen från en traumatisk händelse i hela 20 år? Är det en freudiansk föreställning eller kan bortträngning ske i verkligheten?

Den berömda forskaren och psykologen Elisabeth Loftus är också med som expert då hon har studerat minnet i decennier och är av åsikten att man kan minnas händelser som inte är sanna speciellt om man har blivit hypnotiserad eller blivit utsatt för suggestiv utfrågning. Forskning visar också att känslosamma upplevelser leder till starka minnen som en motsats till tron att man kan tränga bort de. Vad juryn kom fram till får jag veta i nästa avsnitt så längtar efter att få trycka på play knappen …

2 thoughts on “Veckan som har varit …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *