Trä & nostalgi museum i Derome …

Varje gång jag åker till Kärradal i Varberg åker jag förbi skylten som hänvisar till ”Trä och nostalgi museum”. Då jag är i Kärra själv denna förmiddag och då det regnade lite bestämde jag mig för att ta bilen och åka dit. Så många gånger jag har velat göra det men inte kommit iväg.

En liten utflykt på egen hand denna torsdag förmiddag :) Tjejen i kassan såg lite förvånad ut när jag sa att det var bara jag, betalade mina 100:- och fick då inträde till en värld av trä :)

Det är som en liten mini by man kommer till och i receptionen startar själva museum. Där kan man även fika, en viktig punkt tycker jag och glass finns också för både de stora och små besökarna.

En morfar var där med sitt barnbarn som var hur intresserad som helst över alla stora maskiner och verktyg. Den morfar eller farfar måste vara väldigt nöjd över att ha tagit sitt barnbarn dit då han verkade uppskatta detta så otroligt mycket.

På sommaren ordnar de en museidag med massor av aktiviteter för hela familjen, såsom häst och vagn, tävlingar, papperstillverkning och mycket mer..

I snickerboa kan du testa att snickra fritt ur fantasin eller göra en egen fågelholk. Detta missade jag, hade nog gjort det annars …

HÄR har du deras hemsida och verkligen värt ett besök med barn eller/och barnbarn eller varför inte likt mig, åka dit själv :)

Läste på skylten på bilden nedan och kunde inte låta bli att skicka bild på det till min dotter då hon tycker att det är ”jobbigt” att gå 1 km till jobbet och vill helst ha skjuts :) 5 mil låter dock definitivt som en strecka man helst skulle vilja undvika att gå för att komma till jobbet.

Det blev helt enkelt mycket trä men nu har jag stillat min nyfikenhet och kan verkligen rekommendera en utflykt dit <3

Uppehåll just nu så ska passa på att ta en långpromenad <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *