Torpa Stenhus & Hofsnäs …

Igår vid 11 tiden hämtade jag upp mormor och syskonbarnen för att tillsammans med min dotter åka till Torpa Stenhus och Hofsnäs, en mysig utflykt i solen med ett inslag av spänning.

Minns nämligen själv när jag var mindre och på besök i Sverige. Då åkte vi också dit en dag och historien av den igenmurade dottern fäste sig i mitt minne för alltid.

För att komma in i slottet är det inträdesbiljett som gäller och varje timma finns möjlighet till en guidad tur men då barnen ändå inte hade förstått språket hoppade vi över detta och gick själva bland de olika slottsvåningar.

Vi började med fängelsen på nedre våning …

När jag var på Torpa sist var det vinter och något jag reflekterade över igår liksom då är hur kallt de måste ha haft när de bodde där.

På övre våning kom vi fram till denna berömda vägg …

Anledningen till att riddaren på Torpa inmurade den ena av sina två döttrar är att hon hade varit i Danmark och risken fanns att hon var smittad med pesten. För att förhindra spridningen lät han henne muras in då detta var inte likvärdigt med mord och därför lagligt. Flickan sägs inte ha fått någon ro utan spökar i slottet.

Någon gång ska jag anmäla mig på en av deras spökvandringar som är på kvällstid.

Nöjda med slottets historia åkte vi till Hofsnäs för att sitta i solen och äta lunch.

Jag körde dit och Nicole körde oss hem med mormor bredvid …

En mysig utflykt som passar många <3

På morgonen hade jag lämnat blod vilket jag gärna vill påminna dig att du kan göra då blod behövs i sjukvården och något man enkelt kan göra att bidra med. Gå in på Ge Blod HÄR för vidare information <3

På kvällen blev det thaimat och spelkväll <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *