Fikavärd hos Äldrekontakten …

För snart ett år sedan gick jag med Äldrekontakten, anmälde mig som fikavärd då jag kände att själva upplägget kändes så himla trevligt och det är precis vad det är <3

Man kan vara fikavärd och/eller chaufför. Som fikavärd bjuder man sina gäster och chauffören/chaufförerna på fika 2-3 söndagar om året och längden på fikat är 15-17 så att ingen behöver känna att den frågan är öppen. Som chaufför hämtar man och kör hem ett par av de äldre gästerna och man stannar under fikastunden.

Imorse före min 7 km promenad på Pickesjön åkte jag och köpte tårta, vanilj hjärtan och några småkakor att bjuda mina gäster på och det var samma äldre damer som kom som sist.

Inga-Lill (en av gästerna) har fyllt 98 och hon älskar att flyga så hon önskar inget annat än att ta den helikopter turen som hon har tänkt göra till sommaren. Dagens 2 timmar försvann snabbt och verkligen något jag rekommenderar äldre att vara med som gäst på och vi andra att vara med som volontärer.

Äldrekontakt finns i många städer i Sverige så inte något som enbart finns i Borås om du bor i en annan stad och känner att detta vore något du ville göra.

HÄR kan du anmäla dig som volontär eller tipsa någon äldre om att anmäla sig för att få ett tillfälle att komma ut och träffa andra <3

Sista halvtimmen spelade vi 0-100 spelet och det uppskattades då frågorna var allmänbildade. Vi lärde oss exempelvis att Pinocchio statyn här i Borås är 9 meter hög, något ingen av oss faktiskt visste :)

Nu har Nicole kommit hem och jag får inte längre låna hennes dator :)

4 thoughts on “Fikavärd hos Äldrekontakten …

  1. Så trevligt! Och så generöst med allt du bjöd på. Du har verkligen ett stort hjärta och det genomlyser hela bloggen som har en positiv och snäll känsla. Mycket trevlig blogg!

    1. Får erkänna att jag tycker själv att det är väldigt mysigt <3
      Tack snälla för dina ord för oftast tycker jag själv att min blogg är så tråkig :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *