Skulle du vilja leva tills … ?

Häromdagen läste jag att den äldsta kvinnan i världen (registrerad) har nu dött, 119 år gammal. Hennes namn var Kane Tanaka och var bosatt i Japan. Svaret till ett långt liv sa hon berodde på att hon har sovit gott och lugnt vilket fick mig att snabbt inse att jag definitivt inte kommer att komma i närheten av den åldern om receptet till ett långt liv är goda nätters sömn.

Idag är det en fransk kvinna på 118 år som har tagit över denna rekord. Det sägs även att nu, år 2022, har den första personen som kommer att bli 200 år fötts. Skulle du vilja bli över 120 eller 200 år gammal?

Apropå ålderdom vill jag passa på att påminna dig att gå med i äldrekontakt HÄR (finns i flera städer) där du kan ansöka om att agera som fikavärd (som mig) eller som chaufför under dessa träffar.

En fantastisk verksamhet som jag varmt rekommenderar att gå med i och en påminnelse om hur viktigt det sociala livet är oavsett ålder.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *