Mary King`s Close och Cafe Royal

Mary King`s Close som ligger bara några hundra meter från vårt hotel här i Old Town är en underjordisk kvarter som blev ”begravd” under konstruktionen av Royal Exchange då den blev grunden till den nya byggnaden.

Vi anmälde oss till en guidad visning (varar ca 1 h) av denna spännande del av Edinburghs historia. Tyvärr fick man varken filma eller ta några kort men HÄR finner du mer information om denna ”turistattraktion”.

Trots att det var förbjudet att bo i dessa underjordiska rum så fortsatte människor att bo där, den sista tvingades dock bort 1902. Legenden säger att när pesten drabbade denna kvarter mer än något annat ställe så stängde man in dess invånare och lämnade de mer eller mindre till sitt eget öde. Pga. detta finns det många historier om hur spöken besöker denna plats.

Från underjordiska kvarter till en mycket levande och vacker sådan: Café Royal, hemsida HÄR.

Café Royal nämns som en ostron bar men självklart finns även annat på menyn och tur det då ostron är nog bland de äckligaste jag vet :) Att det anses fint att gilla ostron bryr jag mig inte alls, både konsistensen och smaken får min mage att vända på sig :)

Champagne och en club sandwich blev en alldeles perfekt kombination.

Vi flyttade till bar avdelningen för ytterligare ett glas.

Denna bar har serverat Edinburghs invånare sedan 1826 och kommer du till Edinburgh måste du verkligen ta dig dit.

Från denna viktorianska bar till en icke charmig bar som dock visade fotbollsmatchen mellan Manchester City och Liverpool så charmen låg i att titta på alla supportar som samlades här för att stötta sitt favoritlag.

Lite variation på dagens aktiviteter denna söndag i Edinburgh …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *