Hit ska jag nästa helg …

Idag körde jag ”50 shades of grey” på jobbet och kom hem något senare då jag vaktade på en av de omprovstillfällen som vi har för de elever som missar ordinarie provtillfällen.

Om 10 dagar ca börjar vårt Påsklov och varför inte starta den med en kortare liten resa redan nästa helg?

Då det blir en vistelse på bara 2,5 dagar så fick resan inte innehålla några mellanlandningar, snabbt dit och snabbt hem är tanken så det stod mellan Palma eller Edinburgh (dit det är direktflyg från Landvetter) och jag tvekade inte om att välja Edinburgh.

Kanske märkligt att inte välja sol och paraplydrinkar men vi går mot sommaren och de får jag nog då. Jag känner spontant att jag vill se något speciellt som jag inte har sett tidigare och vad kan vara mer speciellt än att ta chansen till att se den mytomspunna Nessie?

Nessie sägs leva i den skotska sjön Loch Ness dit vi självklart ska så att jag kan checka av det besöket på min Bucket list :)

Den här bilden från 1934 togs av den lokala sjövakten och är den bilden som har skapat sensation runt hela världen. Dags för Castellari att lyckas ta en ny bild på henne/honom eller vad tycker du? :)

Har bokat bord på Tolbooth Taverna kvällen vi anländer för självklart är det skotska pubar som gäller de 3 kvällarna vi är där. Att den byggdes 1591, att den har använts som en fängelse och att det sägs spöka i den gör nog att jag kommer att vara lite extra vaksam över märkliga ljud :) Som ni hör är jag ute efter 2,5 dagar där allt kan hända …

Om du har varit här i Edinburgh har du något tips?

Nu blir det lite fotboll på tv :)

6 thoughts on “Hit ska jag nästa helg …

  1. Finns så mycket att se och göra i denna fantastiska stad fylld av atmosfär och historia ! Jag gillade bl a The Real Mary Kings Close, en ”hemlig” underjordisk stadsdel med en spännande och fascinerande historia. Grassmarket, en mysig marknad och förstås utsikten över staden från Edinburgh Castle. Du kommer att älska denna stad!

    1. Tror också att jag kommer falla pladask för staden då den har en slags mystik och kultur som lockar.
      Bokade du biljetter till The Real Kings Close eller något man når utan? Låter verkligen spännande.
      Tack för tipsen, uppskattas <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *