Oscarsgalan 2022 …

Har du tittat på Oscarsgalan som direktsändes natten till idag? För flera år sedan hade jag som tradition att ha uppesittarnatt för att titta på denna gala som bjuder på ren glamour och underhållning.

Att titta på de vackra klänningarna som florerar på röda mattan är en skön kontrast till mina jeans och skjortor :)

Svarta klänningar är alltid återkommande klassiker och den som Penelope Cruz hade var så vacker men röda klänningar var de som syntes mest tillsammans med de glittriga och de med lite ovanliga skärningar och detaljer. Hade du någon favorit?

Många kvinnor drömmer om sin bröllopsklänning, en dröm jag aldrig har känt då jag har aldrig har haft drömmen om att gifta mig men en vacker gala klänning hade jag inte tackat nej till att ha på mig vid något speciellt tillfälle.

Tyvärr överskuggades Oscarsgalan av att Will Smith gick upp på scen och gav Chris Rock en rejäl smäll efter att denne hade skämtat om Will Smith frus saknad av hår vilket är osmakligt då hon lider av en sjukdom som leder till håravfall men att gå till personlig attack är något Will nog ångrade direkt efteråt av den enkla anledningen att han gav efter för en naturlig respons men borde ”veta bättre”.

Chris Rock hanterade hela situationen väldigt bra även om jag misstänker att han var för chockad för att förstå vad som precis hade hänt. Han skämtade bort det hela vilket gjorde att många undrade om det var en välplanerad scen istället för en brist på respekt från två ikoner.

Det finns som alltid en mängd olika frågor som enbart de inblandade kan svaret till och som kan ha lett till detta oavsett hur fel det än är.

Att Will Smith vann en Oscar som ”bästa manliga huvudroll” överskuggas av denna reaktion i affekt som de flesta av oss har tagit del av och som figurerar på en mängd olika sidor. HÄR kan du se hans tacktal när han tar emot sin Oscar och det är en Will som nog hade kommit då till insikt att det är hans örfil som folk kommer att minnas, mer än den guldiga statyetten som han precis vann…

Att tänka efter före är inte alltid lätt …

Minns ni förresten när Jimmy Kimmel (som ledde Oscarsgalan 2017) överraskade turister som inte hade någon aning om att de skulle precis kliva in på Oscarsgalan? Se klippet HÄR om du inte har sett den, helt underbar :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *