Sömnsvårigheter …

Efter mer än en vecka hemma så är det dags att börja pendla till jobbet igen men nu dröjer det inte länge innan jag kan ta bilen och på så sätt få lite av mitt liv tillbaka :)

Nu när min dotter har slutat på gymnasiet får jag frågan om varför jag inte söker jobb som gymnasielärare här i Borås och just under vintertiden så hade det definitivt underlättat men jag trivs så bra där jag är så vi får se i framtiden vad som sker …

Imorgon ska jag ringa till mitt försäkringsbolag (har en försäkring för att komma direkt till specialister) för att söka lite hjälp med mina sömnsvårigheter och klimakteriebesvär som kan vara kopplad till att jag just befinner mig i den där perioden i en kvinnas liv där kroppen snabbt blir en element. Inatt sov jag nog max 3 timmar så ligger redan i sängen med min dator för att titta på någon intressant dokumentär.

Har du också sömnproblem? Vad har hjälpt? Som sagt ska ringa imorgon för tror att jag vill testa östrogenplåster, något som verkar hjälpa många kvinnor som befinner sig i ”charmiga” klimakteriet fasen …

11 thoughts on “Sömnsvårigheter …

    1. Det lät lite konstigt, håller med :)
      Jag har en försäkring för att komma direkt till specialister och då tänkte jag att de kanske skickar mig till någon som just har koll på klimakterieproblemenen där bland annat sömnsvårigheter är vanlig.
      De ska öppna en sådan klinik även här i Borås men ännu finns den inte.
      Därför den konstiga meningen :)

  1. Hej! Mens som försvann och där kom alla symtom, är 49 år. Sökte för sömnproblem och vallningar dag och nattetid. Snittade c:a 3-4 timmar per natt så till slut blev jag nästan knäpp. Kontaktade vårdcentralen och fick utskrivet östrogen. Alltså alla symtom försvann på tre dagar, trodde inte det var sant 😃. Lycka till !

    1. Snittar nog också runt 4h om jag inte tar någon sömntablett så det går verkligen inte att ha det så … Känns hoppfullt att höra att alla dina symtom försvann så snabbt <3 Hoppas det blir så även för mig :) Tack snälla!

  2. Hej
    Känner igen det där med vallningar och sömnbrist, man blir knäpp till slut. Räddningen blev östrogen och Lunixen ( receptfritt för sömnen )
    Förr eller senare ligger denna jobbiga period bakom dig 😊

    1. Hej, man blir verkligen knäpp, helt sant :) Har nu bokat en tid i slutet på månaden och då hoppas jag att det vänder med lite hjälp av östrogen och kanske något annat som de rekommenderar. Skönt att östrogen verkar hjälpa många … då finns det hopp :)

  3. Kan varmt rekommendera privata gynkliniken i Göteborg. Sokolova gynkliniken. Kan aldrig tänka mig något annat.

  4. Glömde säga att det är perfekt om du vill slippa alla kemiska hjälpmedel då hon har fokus mot bioidentiska istället

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *