Arrivederci Anno 2021 …

Varje nyår medför att majoriteten av oss har en mängd olika förhoppningar som kanske inte alltid införlivas men känslan av att vända blad och känna någon slags nystart kan psykologiskt sätt vara rätt så skönt oavsett hur året sedan egentligen blir.

För min del är nog min dotters student den händelse som har varit starkast och viktigast. Att få se henne springa ut i sin studentmössa med alla de känslor som en sådan dag medför är så otroligt häftigt.

Grattis Nicole & Ebba <3

Kramkalas, glädjetårar och studentglädje och på bilden nedan i väntan på vänner och familj som ska komma på hennes studentfirande <3

Det leendet och hennes skratt är bland det finaste jag vet och ja, she is my daughter <3

Tyckte att hennes studentfest blev precis så som jag själv hoppades på. Olika åldrar, musik, dans och kärlek och framförallt en famiglia som den kan se ut idag, med ”skilda” föräldrar, extra mamma, extra morföräldrar och en massa människor som bara samlades tillsammans för att visa henne kärlek.

Tacksam för att hon direkt efter studenten kunde börja jobba i receptionen på akuten där hon fortfarande jobbar medan hon funderar vad hon vill plugga till.

Ca 2 veckor efter hennes student gick jag själv på sommarlov och det blev några dagar fram och tillbaka till Varberg där vädret var strålande.

Tog även 3 tennis lektioner och bilden nedan är från när jag inser, medan jag väntar på coach Micke, att jag har glömt mitt tennis rack :) Hur kan man glömma det liksom?

Vill så gärna lära mig spela tennis även om alla är helt frälsta i paddel.

Många promenader runt min älskade Pickesjön blev det också … Naturen, sjön och det underbara i att bara gå och njuta av det enkla.

Italien vinner EM 2021 och hjälp vad glad jag blev. Tyckte att Gli Azzurri var så värda att vinna och det var många som ansåg att de spelade en fantastisk bra turnering.

Sommaren 2021 bjöd på samma resa som sommaren 2020. Några i Marbella för att därifrån flyga direkt till Bologna och vara med min syster och syskonbarn <3

Under dagarna i Marbella blev det även en utflykt till Tarifa som jag tyckte var charmig och lite mer bohemisk. Mysiga dagar med en nagel som gick sönder efter bara 2 dagar, haha!

I Bologna var jag 4 nätter och ena dagen åkte vi till ett mysigt ställe ute på landet där vi njöt av god mat, en underbar miljö och sol och bad. Vi alla stortrivdes där …

Mina underbara syskonbarn som jag hoppas kommer till Sverige nästa sommar <3 Är det något min syster och jag har gjort bra är våra barn <3

Sista kvällen bjöd min syster på middag på ett ny häftig restaurang i Bologna <3 Ni som inte har era syskon i samma land där ni själva bor känner nog igen er i den där saknaden av att bara spontant träffas för ett glas vin eller kaffe, för att gå på en bio tillsammans eller whatever …

Tillbaka till Sverige blev det årliga sommarfesten med kräftskiva hos magister Romild, en fd kollega från tiden då jag jobbade som gymnasielärare här i Borås. På måndag är det fest hos honom igen och självklart ska jag dit … Vi ska fira att något väldigt positivt har hänt i hans liv och är så genuin glad för hans skull.

Skolstart, nya elever, nya och gamla kurser och mysiga kaffe stunder med mina kollegor. Det härliga med läraryrket är att när läsåret är nytt så är det verkligen nya start som väntar … med nackdelen att jag ska lära mig ca 150 nya namn.

Vardag, mycket Netflix, och det där ekorrhjulet, vakna, gå till jobbet, komma hem från jobbet och lägga sig :) Kanske inte den mest spännande tiden på året, speciellt inte när jag slutar ta bilen och börjar åka kollektivtrafik till jobbet på vintern men vad är en bal på slottet? :)

Helt plötsligt novemberlovet och en resa för att fira min 50 årsdag. Nu när jag är 50+ tycker jag verkligen inte att det är jobbigt men jag gillar inte sådana dagar där det finns så mycket förväntningar kring så en resa till Maldiverna var exakt så som jag ville fira denna dag på.

Firandet fortsatte med tårta, sång, ballonger på jobbet och så den fantastiska överraskningen som ordnades på mitt jobb med hjälp av bland annat min rektor där min syster kommer in med mask på sig och kör den scenen från ”Love Actually” för mig. Så förvånad jag blev <3 Samma helg utgång med middag med vänner på Cheri-Lee och voilá så var firandet över.

Julen har precis passerat och imorgon nyårsafton.

Inga nyårslöften för min del då jag sällan håller de ändå :) F–k that shit om jag får använda ord som jag aldrig annars säger (anser mig vara lite allergisk mot svordomar) men för länge sedan hade jag faktiskt som löfte att svära lite så varför inte avsluta anno 2021 med att just gå utanför min box. En gång är ändå ingen gång har jag hört …

Önskar er en skön avslutning på anno 2021 och hoppas att det nya året bjuder på det som många av oss hoppas på, slutet på en pandemi, en snällare värld (det kan vi påverka själva), att vi lär oss att respektera varandra och moder jord, och att just dina förhoppningar införlivas under det nya året.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *