Dagens ris till …

Idag var det definitivt ingen rolig dag att åka kollektivtrafik till jobbet (något jag gör under vintermånaderna) men konstigt nog var det inte på väg till jobbet som var största problemet men ifrån.

Pga. tågförseningar fick jag vänta i kylan utomhus på stationen i Lerum i hela 45 minuter (finns inget väntrum där) och vidare 45 minuter på stationen i Alingsås då tåget var försenad. Hela 3,5 h tog det för mig att komma hem idag så känner att jag har rättigheten att gnälla lite på SJ som borde veta att det kan snöa på vintern i Sverige och som borde sätta in bussar om inte tågen kommer fram.

Bilden nedan tog jag vid 06 imorse och just där trillade jag på vägen hem efter att jag hade läst artikeln nedan på BT och var därför extra försiktig när jag gick. Inte hjälpte det när det är glashalt och inte sandat :)

Som tur är ramlade jag på rumpan och ingen skada skedd för risken hade annars varit att jag hade kommit in på akuten och mött min dotter som jobbar där i receptionen.

Skärpning Borås Stad! Tänk på alla äldre som kan skada sig ordentligt om de halkar.

Efter den långa hemfärden, kylan och mitt fall tog jag ett varmt bad för att tina upp och en sådan här dag längtar jag tillbaka till distansundervisningen förra vintern eller till ljuset så att jag kan köra igen.

Att jag befann mig på Maldiverna för 20 dagar sedan känns otroligt avlägset och kontrasterna kan knappast vara tydligare …

Nu har jag gnällt färdigt och om jag ska hitta något positivt så håller med att det är vackert och mysigt om vi får en vit december <3

2 thoughts on “Dagens ris till …

    1. Funderade en stund om jag skulle ventilera ut min irritation och till slut gjorde jag det :)
      Som tur är var det väldigt skönt med ett varmt bad, tvätta håret och krypa ner i sängen. Skitdagar kommer och går helt enkelt :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *