Några svar på frågorna om resan till Maldiverna …

Vad kul att jag fick flera frågor kring min resa så här kommer några av svaren till frågorna:

Vi bokade resan via Ving och priset varierar så klart beroende på när du ska åka, hur länge och vilket typ av boende du väljer på ön. Vi åkte till resorten Komandoo där vi hade bokat en Jacuzzi Beach Villa. De sista 4 nätterna bodde vi dock i en water villa och fick då lägga till 2000:-/per natt för bytet.

Klicka HÄR så kan du själv fylla när du skulle vilja åka och få en totalsumma. Som ca pris har vi betalat 35.000:-/pp för boende, flyg och mat i 10 dagar.

Solsäkraste är januari-februari-mars och temperaturen ligger året runt kring 29-30 grader.

För att åka till Maldiverna fick vi visa upp ett PCR test som inte skulle vara äldre än 92 h (tror jag att det var) samt fylla i en hälsodeklaration. Gör den hemma kvällen innan för den tar en liten stund att fylla i online. Minns jag rätt får den inte göras förrän 24 h före avgång. För att åka hem räckte det däremot med en ny hälsodeklaration.

Gällande boendet så tycker jag att det bästa med beach villan var badrummet/toaletten som var delvis utomhus och verkligen helt underbar annorlunda. Det bästa med water villan var utsikten <3 Bokar du en beach villa (som är det vanligaste) be om att inte ha ”residence island” framför dig. Just den ön är inte riktigt som den vykortsbilden man har så be att inte få just en av de villorna …

Vi valde all inclusive men det enklaste paketet utan dryck som vi betalade separat då det blev få drinkar, några få glas vin men inte så mycket mer för vår del. Maten är helt godmodig och en av de anledningar som många gäster återvänder till samma ö. Jag har som sagt inget annat att jämföra med då detta var min första resa till Maldiverna men kan verkligen skriva under på att det är stor variation på maträtter och buffén byts ut dagligen vid luncher och middagar. Ni kommer helt enkelt inte att bli besvikna med maten men räkna med att ni kanske kommer hem med något extra kilo som bevis på den fantastiska och fräscha maten.

Desserter fanns nya att välja mellan vid varje lunch/middag och man kunde självklart prova alla om man nu önskade det :)

När det gäller aktiviteter så kretsar det mesta kring snorkling, dykning, relax, läsning och det som gör att man helt enkelt varvar ner. Ett spa finns där vi tog var sin massage och priset på en aroma massage är ca som här hemma i Sverige och då kring 1000:- /pp. Vi gjorde även en sunset cruise och kvällsfiske.

När jag fyllde år tog vi en ”candle light dinner” men den var inte på stranden som vi kanske hade hoppats på och maten var faktiskt godare på själva buffén som är inkluderad så något jag kanske inte skulle rekommendera. Mysigt var det dock men lägg pengarna på något annat är min personliga åsikt.

Klientelen var framförallt par och många var i medelåldern eller övre, några yngre par fanns självklart också men Nicole var definitivt yngst bland alla. Komandoo är en ”only adult” resort så ingen ö man får komma som familj, då rekommenderar resebolaget oftast ön Kuredu som ligger i närheten.

Gällande frågan om dricks googlade vi runt och den allmänna rekommendationen är att ge ca 20 dollar till den kille eller tjej som man får som kontakt person på resorten och som man kan skriva på Whats Up till gällande alla möjliga frågor kring sin vistelse. När det gäller övrig personal så hade vi samma servitör under alla våra måltider vilket gör att det blir mer personligt. Medellönen på Maldiverna ligger på ca 6500:- så att ge 20-30 dollar efter 10 dagar även till han/hon som tar hand om en vid borden tycker jag att det är det minsta man kan göra. Servicen är nämligen utmärkt och trevlig.

Åker du till Komandoo ta inte med dig några skor. Alla går på riktigt barfota så det kändes lite märkligt att ta på sig sneakers.

Bilden nedan på Nicole är tagen igår eftermiddag medan vi väntade på att ta båten till sjöflygplanet för att påbörja vår hemresa.

Hoppas att inlägget kunde besvara några av frågorna och tack för att ni följde med mig på resan via bloggen <3

(Instagram: @michelacastellari)

Mer information och bilder från resan finns i tidigare inlägg här i bloggen …

2 thoughts on “Några svar på frågorna om resan till Maldiverna …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *