Lite från Komandoo …

Igår hade vi molnigt hela dagen med någon liten regnskur som dock inte vara speciellt länge men idag vaknade vi till sol och en underbar behagligt värme.

Komandoo ön är 500 m. lång och 200 m. bred så ingen stor sådan. Ön ägs visst av två svenskar och någon lokal invånare som tillsammans även äger flera andra öar här på Maldiverna, bland annat Kuredu som är den största ön dit vi landade med flygbåt.

Något vi googlade fram igår är att alla som har medborgarskap på Maldiverna är muslimer. Från vår beach villa ser vi nämligen ön där de som jobbar på dessa öar och är från Maldiverna bor med sina familjer och därifrån hör vi bönestunden ett par ggr om dagen. De istället som jobbar på ön och som kommer från exempelvis Bali eller Sri Lanka bor istället på samma ö där de jobbar.

Avkoppling är temat som gäller här på ön då utbudet på vad man kan göra kretsar mest runt att ligga i solstolarna, äta, njuta av böcker och titta på alla fantastiska fiskar och djur som berikar ön.

I eftermiddag hyrde vi snorkel utrustning i 6 dagar för att imorgon ta en liten snorkel tur i det fina vattnet som är rik på fiskar och sköldpaddor.

En öl, lite yatzy och nu ska vi på middag där en ljuvlig och fräsch buffé väntar på oss <3

2 thoughts on “Lite från Komandoo …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *