Sorgligt …

Igår åkte jag till kusten där jag befinner mig just nu. Hade jag stannat i Borås hade jag igår självklart gått mina 2-3 rundor runt min älskade Pickesjön.

Då jag går mina promenader oftast själv och är morgonpigg så har jag vid flertal gånger gått dit när det inte ens har varit några andra bilar parkerade där.

Minns en söndag när jag var på väg dit och såg enbart en bil med två killar/män som med största sannolikhet var där för att kanske fiska eller ta, likt mig, en skön promenad. Dock sa den där ”magkänslan” till mig att jag skulle åka hem igen. Den gången lyssnade jag på de subtila signaler som sa till mig att vända bilen och åka tillbaka när flera människor var i rörelse.

Som kvinna känner jag mig utsatt, det råder ingen tvekan om detta och den insikt har förvärrats med åren då den känslan hade jag inte när jag flyttade till Borås i 20 årsåldern. Igår läste jag på Aftonblodet att kroppsdelar från det som tros vara en människa har hittats just vid Pickesjön.

Sorgligt i många led … Sorgligt för offret, för hans/hennes familj, för den som har hittat kvarlevorna men även för oss alla andra som brukar ta de där promenaderna i den vackra miljö som Pickesjön erbjuder men nu med vetenskapen att ett mord har kanske begåtts där.

Nu njuter jag av utsikten av havet och ska om en stund ta en promenad här i Kärradal istället för att lite senare under dagen åka hem <3

4 thoughts on “Sorgligt …

  1. Väldigt sorgligt … Jag känner mig också utsatt vilket gör att jag begränsar mig i min vardag. Att behöva känna mig otrygg gör mig arg, det är så fel att behöva känna så. Jag hoppas att du har en fin helg, vilken magisk utsikt att njuta av en kopp kaffe till kram Anna

  2. Hej

    Jag läste om det och kände igen när de nämnde pickesjön genom din blogg att du brukar gå där, det är så hemskt, tänker på personen, och familjen. Hela tiden händer de saker, de känns ej bra att ej kunna känna sej trygg när man vill njuta av naturen mm
    Minns när du nämnde här i bloggen att du skulle promenera där men pga olustig känsla åkte du hem
    Kram

    1. Hej Nettan, ja, Ibland får man en viss känsla i kroppen och viktigt att lyssna på den … Otroligt hemskt om det bekräftas att det var skelett från en människa men oavsett detta fall så är det tyvärr en viss rädsla som påverkar oss kvinnor när vi går själva. Kram på dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *