Cheri Lee och 007 …

Igår direkt efter jobbet blev det en tidig middag/sen lunch på restaurangen Cheri Lee (HÄR) på Avenyn i Göteborg. Då recensionerna rekommenderade att beställa in sushi så gjorde vi just det och vi blev inte besvikna. Tempura sushin var godast, personalen trevlig och inredningen fick mig att tänka på en blandning mellan Asien och Florida om nu detta är möjligt :)

Mätta och belåtna gick vi i regnet till biografen Bergakungen där ingen annan än Bond, James Bond väntade med Daniel Craig i rollen som agent 007 för femte och sista gången. Vissa av er vet att jag för ca 15 år sedan tom. chattade med honom och en riktig gentleman var han. Passade på att hälsa på honom på Madam Tussauds och av bilden att se ser man att det var en tydlig envägskommunikation som en kollega påpekade när hon fick titta på bilden :)

Filmen är 2,43 minuter lång och tyckte att den aldrig blev långtråkig då spänningen börjar redan från första minuten. De fartfyllda och osannolika biljakterna i Bond bilen Aston Martin finns självklart med liksom alla tekniska och otroliga prylar som karaktären Q lyckas ta fram.

Filmen vill vara ”politisk korrekt” men de faller på åldersskillnaden mellan Bond och sin kärlek Madeleine. Tycker nog att det hade varit modernt och coolt om Bond hade haft någon i samma ålder som partner. Finns flera starka kvinnliga skådespelerskor i 45-55 åldern. Vackra skådespelerskan Ana de Armas som dejtade Ben Affleck (liten kuriosa) har en liten men charmig roll i filmen. Klänningen hon har på sig i filmen är enkel och ursnygg på henne.

I sin helhet tycker jag att No time to die är sevärd och för oss alla som är tacksamma efter att äntligen få sitta på en biosalong igen efter Covid restriktionerna så är bara det en anledning till att gå och titta på den.

Ett larm gick i biosalongen när filmen var slut vilket gjorde att Bond filmen avslutades med lite spänning även om ingen verkade vara speciellt orolig.

Tyvärr ledde 5 timmars sittande på restaurang och bio att jag fick den strålande smärtan jag får ibland så har inte sovit alls inatt. Försöker bara ta mig till 17 tiden när jag slutar för att komma hem och lägga mig med Molly och förhoppningsvis ta igen lite av den förlorade sömnen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *