Missing People och Sarah …

Imorse när jag tog en promenad runt Picke upptäckte jag att Missing People hade en övning.

Kastades tillbaka i tiden då jag och min hund Jack, en vacker Groenendal jag hade med mig från Italien och som fick först vara 4 månader i karantän innan jag fick hämta honom. Jack var en helt fantastisk hund och vi var med som frivilliga i Civilförsvaret i Italien där bland annat sökning av människor var en av uppgifterna vi kunde kallas in till.

Träning varje helg men då jag aldrig var någon som festade så passade detta mig så mycket bättre.

Jag har nu registrerat mig hos missing people HÄR och titta gärna på deras hemsida om det finns något du också kan göra för att hjälpa till.

Fallet om 33åriga Sarah Everard har skakat om hela London. Sarah som skulle hem mitt i natten, Sarah som valde den mest belysta vägen, den som ansågs vara den säkraste vägen, den självklara. Man har funnit bilder där hon stoppas av en polis som påstår att han ska utföra en Covid kontroll och när han väl får henne att sätta sig i bilen med handfängsel på så går det inte längre att rädda henne från detta bestialiska sexmordsfall.

Detta otroliga fall som så många har engagerat sig i har även väckt debatten kring kvinnors säkerhet och under #shewasjustwalkinghome vill man väcka denna alltid aktuella debatten kring hur farligt det är att gå som ensam tjej(kvinna om så även för en kort promenad på 10 minuter hem till sin bostad efter en middag eller besök på puben.

Polismannen Wayne Couzens har åtalats och blivit nu dömd till livstids då han har i samband med brottet även utnyttjat sin position som polis och vi som pluggar socialpsykologi har ju tagit del av forskning som visar på hur vi nästan blint lider auktoriteter. Den aktuella debatten i England gäller hur polisen ska gå tillväga för att detta inte ska ske igen. Ska poliser alltid jobba 2 istället för ibland själva?

HÄR kan du även läsa Sarahs mors ord till mördaren … och kan inte annat än att känna så mycket empati för vad hennes familj samt kära tvingas gå igenom.

2 thoughts on “Missing People och Sarah …

 1. Hej
  Har själv följt fallet Sarah och vill bara tydliggöra två faktauppgifter.
  1) det är inte bara i London som fallet upprör människor utan i hela UK.
  2) Sarah gick inte hem mitt i natten utan på kvällen vid 9-10 tiden.

  Dessutom har det framkommit att en av förövarens police kollegor blivit dömd för våldtäkt så the Met ifrågasätts stort i UK.
  Nyligen försvann och dödades ytterligare en ung tjej (dock ej av en police) när hon var på väg att träffa en vän, och det var inte ens mörkt ute.

  1. Hej Anna,
   du har alldeles rätt i att hela UK påverkas av detta och flera andra fall där kvinnor blir våldtagna och/eller dödade ”på vägen hem” och du har även rätt i att hon blev kidnappad mellan 21-22 vilket gör det ännu svårare som kvinna att kunna undvika vissa promenader, vilket vi självklart inte ens borde tänka på.
   Som kvinna och mamma till en 19årig upplever jag vi begränsas i vardagen, i allt från den där kvälls/morgonpromenaden för att få motion till att gå hem själva från bion.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *