Att bli inbjuden att prata om mina egna erfarenheter …

Idag har två av mina klasser i psykologi haft prov på delmomentet socialpsykologi och det enda ljudet i klassen var ljudet av tangenterna då de skrev på Digiexam.

Imorgon ska jag mellan mina egna lektioner på ekonomiprogrammet gästa en trea på handelsprogrammet för att prata om mina personliga erfarenheter av att ha haft butik och webbshop.

En vän är lite rädd att jag ska skrämma dessa ungdomar från att starta eget. Min tanke är självklart inte den men då jag är där för att berätta om min egna historia och den är inte speciellt positiv så hoppas jag att de åtminstone får med sig vissa små tips och tankar som de kanske inte hade funderat på i sin iver över att lyckas som egen företagare.

HÄR, HÄR, och HÄR finner du 3 inlägg jag har skrivit om att driva butik och webbshop. Har inte läst igenom de men tror att jag tycker idag som jag tyckte då :) DETTA inlägg skrev jag efter att första stora butiken vi hade gick i konkurs 2014 och ni var många som läste det.

Man kan dock inte annat än att påstå att jag/vi hade en stor variation på arbetsuppgifter speciellt då jag var ensam om de de senaste 3 åren och fick då vara bland annat städare, model, fotograf, sociala medier ansvarig, packade ordrar, hämtade och hanterade returer, tog hand om leveranser, gjorde inköp, fixade skyltningar, mm. samtidigt som jag stod själv i butiken de tiderna som gällde utan lunch pauser.

Allt har sin tid helt enkelt …

Vi får se om jag skrämmer klassen imorgon … :)

Ska försöka att inte vara allt för cynisk, negativ i min berättelse men personligen hade jag hellre haft kvar pengarna som butiken kostade mig … Nåväl, något har jag väl lärt mig även om jag inte riktigt förstår vad, haha!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *