Höstmarknad …

Oftast när höst och vårmarknaden intar stadens gator så brukar många boråsare hålla sig ifrån centrum men när min fd kollega och vän Mikael frågade om vi skulle träffas för att titta runt lite och ta en kaffe så tillhörde jag inte längre den gruppen människor.

Mikael som är en fantastisk fd lärare i historia, svenska och retorik och jag hade velat organisera en resa till England där temat är historisk engelsk kriminologi med besök i Agatha Christies trakter. Tror ni att vi hade fått några intressenter till en sådan resa?

Höstmarknad förknippar ofta med vissa inköp och en sådan jag ej kunde motstå då jag varken hade ätit frukost och lunch var churros. Oh Madre mia vad goda de är med socker och kanel.

Härligt att se så många personer ute för den här typen av marknad har lyst med sin frånvaro i nu ca 2 år? Känns nästan märkligt att trängas med andra människor och vädret bidrog nog till att många familjer tog sig ner till centrum för att köpa sockar, ballonger, mums mums eller som oss churros att smaska på …

Vi gick även till en butik som heter Vardagsrummet som säljer nytt och vintage. Hittade inget men alltid trevligt att gå in i någon butik jag inte tidigare har varit inne i.

Tyvärr har många butiker stängt igen i centrum och snart ska även Åhléns försvinna vilket känns så otroligt märkligt. Många butiker har gått i konkurs och vissa flyttar helt enkelt ifrån staden då lönsamheten inte längre finns. Otroligt tråkigt för oss alla som bor här att behöva se tomma lokaler lite överallt och värre blir det kommande månader samtidigt som det är sorgligt för alla som har drivit dessa butiker att behöva stänga igen de.

Hoppas nya aktörer hittar hit så att de tomma lokalerna får nya hyresgäster för en levande centrum. Viktigt dock att hyresvärdar tar sitt ansvar och inte tar alltför höga hyror då min erfarenhet är att överlag är hyrorna för lokaler för dyra för en småstad. Vi är inte i Sturegallerian i Stockholm men i Borås vilket hyresvärdarna verkar glömma när de sätter hyrorna …

Micke åkte hem till sitt och jag åkte till Nicklas & Anna för att fira med deras familjer att Nicoles pappa fyllde 50 för bara några dagar sedan men även för att fira Nicole då hon var i Marbella när hon fyllde år. Detta i nästa inlägg <3

2 thoughts on “Höstmarknad …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *