Konferens på Nääs Fabriker …

Igår var vi som jobbar på ekonomiprogrammet på Nääs Fabriker för en gemensam heldag där vi diskuterade bland annat styrkor och svagheter samt pedagogiska strategier att använda sig av i klassen. Gillar just när mer konkreta tips ges (pedagogik är annars den tråkigaste kursen jag har pluggat genom åren) så gårdagen var givande även om jag var dödstrött då jag har sovit väldigt dåligt senaste nätterna. Har som ni vet ont i höfterna ibland och smärtan strålar ner mot vristen vilket gör det väldigt svårt att somna.

För att återgå till gårdagen har du förresten varit på Nääs Fabriker? Otroligt fint och någon dag ska jag ta en utflykt dit för hann aldrig titta i butikerna som finns i anslutningen till hotellet och till konferensanläggningarna. Restaurang, spa, kaféer och butiker, det finns helt enkelt en hel del att utforska där.

Frukost, lunch och fika blev vi bjudna på. Allt var otroligt gott och i en vacker miljö. Den bästa konferensanläggningen vi har varit på tycker jag.

Kolla vem jag såg på omslaget Bröllopsmagasinet som låg på en av borden? Vackra Amanda som vi fotade till fd butiken och som Idag jobbar delvis som influencer. Du finner henne på Instagram under namnet @amandaedentoft

Idag är det fredag men det är framförallt Mollys födelsedag. Hon blir idag 5 år, grattis Molly!!!

Så såg det ut när hon fyllde 1 år :) En liknande tårta måste vi fira henne med nästa år åtminstone …

Någon som istället har fyllt 1 år (12 september) är lille Frans och även om jag har skrivit det bland kommentarerna så kanske inte alla vet att Frans bor hos min väninna Anna och hennes sambo sedan före sommaren. De har sedan tidigare även lilla Greta som också är en pomchi så dessa två är numera ett gulligt par <3

Huvudsaken är alltid det bästa för våra små och stora djur och inser man snabbt att det man hoppades skulle fungera praktiskt och logistiskt inte gör det så måste man inse fakta och tänka på djurens bästa.

Som tur är bor Frans i Borås så vi finns alltid till förfogan vilket känns bra, får alltid bilder och uppdateringar via sms och snart får han komma på besök igen så att vi får pussa på honom <3

Nu ska jag dock gosa lite med Molly då jag misstänker att det är vad hon önskar sig mest i födelsedagspresent och kl. 21 ska Uber Michela hämta Nicole som slutar jobba då <3

4 thoughts on “Konferens på Nääs Fabriker …

 1. Härligt, har sett Nääs fabriker på väg ner till Göteborg, tycker det ser så trevligt och inbjudande ut.
  Har också problem med höfterna, speciellt nattetid. Sover dock sedan några månader tillbaka med en kudde mellan knäna/låren och det har hjälpt mig väldigt mycket. Har sett att det finns särskilda kuddar för detta också men jag tycker det funkar ok med en vanlig också.
  Nu har våran Boråsstudent kommit hem i helgen, första gången sen vi flyttade ner henne för en månad sedan. Vi var dock nere och fixade med lägenheten för två veckor sedan så vi har ju ändå fått se henne. Men vilka härliga restauranger ni har i Borås! Än så länge har jag provat La Copita (var tvungen att beställa in en extraportion av deras ravioli med päron) och Balthazar. Supertrevliga ställen!
  Ha en fin lördag!
  Camilla

  1. Finns verkligen många mysiga ställen att upptäcka lite överallt.
   Underbart att er student har installerat sig här i Borås och ja, vår småstad har verkligen en mängd olika underbara restauranger. Tycker också att utbudet är stort för en mindre stad.
   Tack detsamma!

 2. Hej Michela,
  Vad gäller ”intresse” för pedagogiska metoder, och din bakgrund inom psykologi, så vore det intressant att höra hur du tänker kring den vetenskapliga uppmärksamheten som relationen minne och lärande fått (utifrån approachen kognitivt psykologi) just relaterat till lärande metoder/strategier (både för lärare och studenter/elever). Speciellt med tanke på den gynnsamma lärande-effekten vissa metoder har för elever som kan antas vara kognitivt ”svagare” (e.g. arbetsminne, exekutiva, gf etc. (e.g,, Jonsson mfl., 2020, Agarwal mfl., 2017, Unsworth et al., 2013), och kopplat till fMRI (e.g. Wiklund-Hörnqvist et al., 2020)

  Ha en fin lördagkväll,
  Vänligen C.

  1. Hej Carola,
   vilken spännande fråga så får återkomma med ett svar som jag inte riktigt kan ge i skrivande stund då klockan är snart midnatt :)
   Tack detsamma snälla …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *