Dela med dig om någon favorit dejt …

En person I min innersta cirkel ringde mig då hon är förväntansfull, nervös och pirrig inför en träff hon ska ha på torsdag med en kille/man som hon bara har skrivit med.

Hon är bedårande vacker och kunde ta på sig en sopsäck och samtidigt se sådär klassisk vacker ut. Den där känslan om lite osäkerhet finns dock där ändå och därför ringde hon för att fråga mig vad hon borde ta på sig, hur och var de borde träffas och alla de ? man har när man önskar att allt blir som på film, eller nästan som på film åtminstone…

Reagerade dock direkt när hon sa att de ska gå på bio för hur kan man bilda sig en uppfattning om den andra personen om man ska sitta stilla och tysta på en mörk biosalong? Mitt råd var att antingen träffas innan på en aperitif för att få möjligheten att titta på varandra, se gesterna, samtala och bilda sig en uppfattning gällande det där som inga ord kan beskrivas men som finns där eller inte.

Har du några tips att ge? Har du haft några favorit dejter under åren?

Som snart 50åring har jag samlat på mig några men de jag kommer på direkt är följande:

  • när en man för ca 10-12 år sedan (minns inte exakt) jag hade enbart skrivit med lämnade Stockholm för att boka sviten på Hotel Avalon i Göteborg och messa att hans enda önskemål var att vi skulle kyssas innan ett enda ord blev sagd. Lite pirrigt att komma till hotellet, åka hiss till rummet med den vetenskapen och när han öppnade dörren stod han där i vita kläder, nyligen hemkommen från en semester och självklart höll jag vad jag hade lovat trots att vi aldrig hade träffats tidigare. Rosblad i jacuzzin väntade på mig då jag kom direkt från jobbet och sedan satt vi på balkongen och beställde room service då jag hellre ville sitta där i vit morgonrock och samtala än att gå på restaurang. Morgonen efter beställde han taxi åt mig för självklart skulle jag inte åka buss eller tåg hem till Borås :)
  • en dejt i Borås i en jacuzzi hemma hos en kille jag träffade ett par gånger. Skratten och samtalen gjorde kvällen.
  • kvällen och natten på en norsk båt med en norsk kille som jag döpte min fd hund efter :)
  • när en man (jag bara hade skrivit med) skickade en flygbiljett till mig till Paris och där sågs vi på flygplatsen för första gången för att enbart spendera 3 dagar tillsammans i en av mina favoritstäder. Vi bodde på helt fantastiska Hotel Costes och han hade ordnat fantastiska utflykter samt bokat både mysiga och kända restauranger. Han tog mig även till DETTA speciella ställe men efter att ha varit där i ca 30 minuter så kände jag att det var inte ”my cup of tea” (samma känsla som till hockeyn :) så vi gick därifrån.
  • dejten med en kille jag träffade på ett uteställe på Phi Phi Island 2009 var inte helt fel heller. Den stranden den kvällen … magiskt. De var 8 killar som bagpackade och deras rum bestod av ett stort sådant med 8 sängar på rad. Sov över hos honom och övriga killar kom en efter den andra under natten och berättade sina historier.

Bilden är från Phi Phi år 2009 och denna klänning har nog varit med om två tre speciella dejter innan en kvinna köpte den av mig. Hoppas hon hade lika roligt i den som jag har haft <3

När jag försöker plocka fram vilka dejter som har varit favoriter i sin utformning så inser jag nog att det är få första dejter jag har haft som har skett ute på en restaurang. Lite märkligt kanske då jag gissar att det är så de flesta träffas för en dejt men personligen jag har nog oftast under mina gångna år (senaste 17 åren iaf) dragits till det där lite mer spännande än klassiska och får nog tacka ödet att jag aldrig har hamnat i en farlig situation då jag har nog varit lite våghalsig med mina träffar som har tagit mig till speciella ställen :)

Känner helt plötsligt att jag har inga råd att ge förutom att kanske en drink före bion vore bra för att prata och se varandra i ögonen och när det gäller klädsel casual för hon kan som sagt ta på sig vad som helst och se sval och vacker ut.

2 thoughts on “Dela med dig om någon favorit dejt …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *