Tips på dokumentär och webbshop …

Har känt mig lite krasslig senaste 2 dagarna så häromdagen köpte jag ett Covid test på apoteket, fick negativt på det och med den informationen och som dubbelvaccinerad har jag helt enkelt jobbat ändå då jag hade ingen feber. Igår mådde jag som sämst men idag mådde jag redan bättre och nu tror jag att jag kan sova mig frisk tills imorgon.

Min kollega Inger bjöd idag på hembakad till fredagsfikat på jobbet och den hjälpte nog att hitta energin för dagens tre lektioner.

På vägen hem stannade jag på Picke och tog en runda. Mer vågade jag inte då jag är som sagt inte helt i form men ville ändå få lite luft innan jag stängde in mig för att vila mig frisk. Hann inte ta kort men efter bara några meter såg jag en svart orm simma i sjön. Rätt så häftigt och den såg ut att njuta av sin simtur men inte lika trevligt att bada i en sjö och möta en …

Extra tacksam för Netflix en kväll som denna och är nu på avsnitt 3 på den nyutkomna dokumentär “Vändpunkten: 11 september och kriget mot terrorismen” vars trailer du kan se HÄR. Intressant då jag nu förstår bättre de olika kopplingar gällande krigen i Afghanistan och i avsnitt 3 får man även ta del av den avhumaniseringen av fångar som skedde i Guantanamo fängelset.

Just detta är något som min kollega och jag pratar i delmomentet socialpsykologi där vi bland annat går igenom den kända “The Stanford Prison experiment”, ett välkänt experiment (har skrivit tidigare om den här i bloggen så sök på den i sök rutan här i bloggen om du önskar) där man just vill se vad som händer med människor när man tilldelar de olika roller i en institution som ett fängelse är.

Kvällens inlägg handlar helt enkelt om ett Netflix tips

.Att ligga och vara lite krasslig innebär också lite nätshopping :)

Bilden är lånad från butikens Cirkus Instagram och just i deras webbshop HÄR hittar du vad jag har beställt (skjorta, väst och skor på bilden nedan) Bor du i Helsingborg har du nog varit inne i deras ljuvliga butik <3 Lotta och Gunilla som äger och driver butiken/webshopen är helt underbara och när jag själv hade butik köpte jag/vi kläder från deras egna märke Fira.

Nu ska jag fortsätta titta på dokumentären och förhoppningsvis somna snart.

5 thoughts on “Tips på dokumentär och webbshop …

  1. The Stanford Prison experiment är verkligen skrämmande men samtidigt viktigt att analysera. Jag älskar socialpsykologi, jag tycker att det var den mest intressanta kursen när jag läste till beteendevetare. Hoppas du tillfrisknar snabb och kan njuta av helgen kram.

    1. Samma här. Skulle vilja ha mer socialpsykologi i den kursen jag undervisar i men då vi måste gå igenom en hel del på en termin finns inte möjligheten att prata om det så mycket som jag skulle vilja göra. Vad jobbar du med idag? Tack, fortfarande lite krasslig men ska snart ut på promenad för att sedan hålla mig inne resten av dagen så att jag är frisk tills imorgon. Kram och trevlig söndag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *