Minns du din första …

… dag på gymnasiet?

Idag var det nämligen dags för oss mentorer i årskurs 1 att välkomna alla nya elever med ett kortare välkomnande tal av vår rektor och för att sedan gå till ett klassrum med oss mentorer och där gå igenom en hel del blanketter som ofta hör till när man kommer till en ny skola.

Det är tre stycken ettor som börjar på ekonomiprogrammet och kan bara tänka mig den spänningen och nervositet som hör till denna dag. Hur många hade planerat vad de skulle ha på sig ett par dagar innan tror ni? :) Många tankar, nervositet och den viljan att kanske göra/inte göra ett stort intryck beroende på ens personlighet.

Själv var jag på jobbet redan vid 7.30 och laddade med lite kaffe i min söta mugg som jag köpte i Bologna, Italien innan möte med min mentor kollega Karin.

Vi mentorer satt med våra respektive klass från 9-12.30 och förutom att vi och andra kollegor presenterade oss/sig så fick de en hel del information som de säkert redan har glömt då de matas med mycket av det i början.

Vi avslutade med en liten speed dating så att de fick frågor att svara på och på det sättet bryta lite den där stelheten som ofta utmärker när man kommer till en ny klass där man kanske inte känner någon.

Några ordning och reda regler och sedan fick de gå för dagen medan vi lärare har ett möte 15.30-17 som vi oftast har på onsdagar. En hel del planering är det såhär i början då vi behöver bygga lite deras klasskänsla för både de nya eleverna men även för årskurs 2 och 3 som har haft mycket av sin undervisning senaste året på distans.

Många faktorer att tänka på men så glad för att äntligen få undervisa live och inte bakom en skärm <3

Nu är jag helt enkelt igång och ska nu förbereda mig lite inför morgondagens lektioner (innan mötet) då jag ska ha 2 lektioner i psykologi med två treor.

Minns du helt enkelt din första dag på gymnasiet? <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *