Min Bologna …

Bologna är en av Italiens äldsta städer med ca 400.000 invånare. Förutom detta är Bologna staden där jag föddes 1971 och där jag är uppvuxen så för mig är en promenad genom staden en promenad som tar mig tillbaka i tiden <3

Bologna har under åren utsetts till en av de italienska städerna där folk trivs bäst att bo i och är även en känd universitetsstad som lockar studenter från flera länder och där bland annat den berömda läkarlinjen finns att plugga. Europas äldsta universitet finns i min hemstad och jobbar man med utbildning vet man att Bolognaprocessen är ett samarbete mellan olika utbildningsministrar.

Därför är det inte så märkligt att en av Bolognas tre smeknamn är “la dotta” = typ den “intelligenta”

Ett annat av stadens smeknamn är “la rossa” = den röda pga. fasadfärgerna som går just mot röda nyanser och som vissa tror har att göra med stadens politiska “mot vänster” politik.

Oavsett så har dessa vackra arkader blivit utsedda till Unescos världsarv. Du kan i stadens centrala delar promenera under de i hela 40 km så när det regnar är det självklart något man är tacksam liksom när man vill ha lite skugga på sommarhalvåret.

HÄR har du en intressant sida att läsa om du är intresserad av min vackra hemstad <3

Melissa gick till jobbet vid 9 så barnen och jag tog en promenad och de fick köpa var sin liten sak. Leo valde ett coolt kassaskåp med hemlig kod och Matilde hittade inget hon verkligen ville ha så hon får köpa något längre fram istället. Jag handlade dock en liten sak :)

Kan jag ha hittat världens sötaste linshållare?

La Torre degli Asinelli = åsnornas torn HÄR. Enligt en legend så fick tornen sitt namn då de byggdes tack vore en ung kille vars yrke var att transportera sand med sina åsnor som under en av sina resor såg en tjej och förälskade sig i henne <3

Känner du för att förbränna några kcal så finns möjligheten att gå upp för alla trappstegen i den då detta är enda tornet som är öppen för allmänheten.

La Fontana del Nettuno = Neptuns funtän HÄR har även Il gigante som smeknamn. Just framför honom bestämde vi träff med min syster för en gemensam lunch.

Här i Italien gäller munskydd så fort man går in i butiker och andra allmänna platser inomhus.

Cinema sotto le stelle = bio under stjärnorna på torget här i Bologna där jag som barn och ungdom matade duvor med majskorn jag köpte i en bar i närheten.

Nu är vi hemma och om ca en timma ska vi på Leos hälsokontroll <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *