Krånglig transfer och ny biljett …

Denna eftermiddag följde jag med syrran när vi tog barnen på en hälsokontroll för även här har man sådana så klart med jämna basis. Det blev en hel del skratt då barnen var lite oroliga och spända över vissa moment :)

Efter det stannade vi så att jag fick äta min första gelato på denna vistelse <3

Jag ÄLSKAR italiensk glass och väljer alltid smakerna bacio, cocco och panna montata (=grädde). Just grädden smakar helt annorlunda här, sötare och godare enligt mina smaklökar.

Kompenserade denna mumsiga glass med att istället äta light ikväll vilket inte var speciellt jobbigt då jag och syrran och suttit i närmare 3 h för att förstå och försöka boka allt som är/var nödvändigt då min hemresa på onsdag har/hade London som transfer.

Trots att jag är fullvaccinerad och har Covid pass hade jag varit tvungen att göra ett PCR test (100 euro) och den där deklarationen man måste ha vid mellanlandning som i vanliga fall är gratis men till London kostar 70 pund. Helt osannolikt jobbigt blev kvällen med försök att boka PCR test så att svar skulle komma i tid och allt annat som bara krånglade.

Till slut valde jag det dyraste alternativet, att boka en helt ny biljett med mellanlandning i Munchen men en resa som tar färre timmar, jag slipper en massa krångel (hoppas jag) och får tid med min syster istället för att behöva lägga tid på att åka iväg imorgon förmiddag för test.

Melissa hällde upp var sitt glas Lambrusco och kvällen blev lite skönare om så dyrare.

Imorgon ska barnen till sin pappa och jag och syrran ska ha en syskon Castellari eftermiddag/kväll med allt vad en sådan kväll kan innebära <3

5 thoughts on “Krånglig transfer och ny biljett …

 1. Oj det låter lite krångligt. Det här med att man ska ha ett negativt protest tycker jag är så konstigt. I praktiken kan man ju bli smittad redan efter man tagit testet om man har otur så det säger ju egentligen ingenting mer än att man inte bar smittan just när testet togs.

  1. Det är verkligen något komplicerat att åka då man måste själv kolla upp alla regler som gäller men åtminstone i Munchen verkar Covid passet fungera om jag inte har läst helt fel :)

 2. När vi åkte från Bologna för en vecka sedan så om du är fullvaccinerad och ska till München räcker det, annars gjorde jag och min son antigentest ( räckte då och är billigare)på flygplatsen i Bologna som vi bokade dagen innan, hur smidigt som helst tog en kvart att få svaret och kostade 40 eur.

  1. Behövde inte ens visa mitt Covid pass i Munchen då de hade ändrat reglerna för bara 2 dagar sedan och nu när mamma ska till Bologna på lördag så måste hon ha en ifylld blankett klar som är ett krav sedan 3 dagar tillbaka och som jag aldrig behövde ha.
   Reglerna ändras alltid och är så olika beroende på land och region så lite jobbigt när man ska iväg och måste söka all info själv :)
   Både du och jag kom hem iaf. så skönt och är glad att jag inte tog mig genom London då det var alldeles för krånglat.
   Hoppas du hade det bra i Bologna <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *