San Luca i Bologna …

Det finns ingen annan kyrka som San Luca. Har alltid gillat den oerhört mycket då jag visste att jag var hemma när jag såg den lysa på kullorna i Bologna när jag kom från någon resa.

Den står alltid lysande och majestätisk <3

För att nå den till fots går du genom arkaden Portico di San Luca som består av hela 666 valv och byggdes 1674-1793. Promenaden dit är på ca 3,8 kilometer… Läs HÄR.

Är du i Bologna är en promenad hit lite av ett måste och tar du denna promenad en söndag bli inte förvånad om du hör en grupp religiösa människor komma och be i grupp på vägen ner eller upp med någon mindre staty i handen.

På andra sidan gatan ligger restaurangen/pizzerian Da Vito som har alltid legat där sedan jag var liten. Maten och pizzorna är goda och desserten gudomliga. Matilde tog zabaione och då jag smakade lite av den kan jag verkligen intyga hur god den var …

Så här vacker är San Luca på kvällstid <3

Nu är klockan midnatt och dags även för mig att sova. Imorgon ska Melissa jobba i några timmar vilket innebär att barnen och jag får egen tid för att gå lite i affärer :)

Avslutar inlägget med denna bild på två italienare som idag skrev OS historia <3 Forza Italia!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *