Fico World Eatily i Bologna …

Det blev en lugn förmiddag på hemmaplan och imorgon tänkte jag fota lite i min systers mysiga lägenhet så att ni får se lite hur hon och barnen bor.

Efter lunch åkte vi till Fico World Eatily HÄR . En slags park där framförallt den lokala maten från Emilia Romagna där Bologna är huvudstaden står i centrum men där även en liten park för barn finns att gå till när de inte längre orkar följa med föräldrarna bland hyllorna där parmesanostar, vin, biscotti, konfetti, lakrits mm. finns att beskåda.

Vi fick även en liten guidning där en fråga förbryllade oss. Vet du hur många liter mjölk krävs för att göra en parmesanost som ligger oftast på 36 kg? Svar: 550 liter !!! Inte så konstig att den är dyr :)

Tortellini är nog den pastan man mest förknippar med Bologna och ett måttstock på hur stora/små de ska vara är att 7 stycken kan få plats på en vanlig matsked. Lite rolig kuriosa <3

Tänk om jag hade haft bilen med mig … Hade nog då köpt några flaskor av sådana viner som inte finns i Systembolagets sortiment …

Confetti är sockrade mandlar som är väldigt vanliga här i Italien speciellt med tanke på att man har dessa i något som heter “bomboniera” och som man ger till de inbjudna gästerna då man bjuder på bröllop, dop, konfirmation. Oftast har man fem stycken i en bomboniera och just siffran fem ska symbolisera hälsa, rikedom, lycka, fertilitet samt lång livslängd.

Jag köpte klassiska vita och i silver då de såg väldigt exklusiva och läckra ut.

Något jag älskar är lakrits så självklart kunde jag inte låta bli att köpa en tandkräm med lakritssmak :) Ska testa det när jag kommer till Sverige igen men säljaren garanterade mig att den gör inte tänderna svarta, tvärtom ska den vara bra för att just göra tänderna vita.

Min pappa brukade ofta köpa ren lakrits som de pinnarna du ser på bilden nedan. De ska nämligen tuggas och självklart köpte jag en för att fira min pappa med något han gillade <3

Köpte även idag en burk med pistacchiokräm som vi fick provsmaka.

Barnen längtade att lämna mat avdelningen till förmånen till Luna Farm där de fick åka på några karuseller.

Jag klarade mig från de flesta som åkte runt med La gallina = hönan fick bli den jag följde med på. Haha!

Redan när vi såg den förstod vi att vi inte behövde vara rädda för att det skulle gå snabbt :)

Efter 3 timmar åkte vi hem för att ta en dusch innan middag på S. Luca. Bilder från det i nästa inlägg <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *