Agriturismo La Fenice …

Här i Bologna är det ca 32-35 grader så denna lördag åkte vi till en mysig agriturismo som ligger på kullarna i Bologna, ca 1 h från stan.

Detta mysiga ställe heter La Fenice HÄR. Tyvärr var alla rum fullbokade annars hade vi tagit en övernattning för att njuta lite extra av den charmiga miljön. De har totalt 11 rum så vill du bo här får du nog boka i tid <3

Då vi kom dit vid 12.30 startade vi direkt med en lunch. När jag är här i Italien passar jag på att äta lite pasta (vilket jag nästan aldrig äter i Sverige) men äter 1/2 portioner för i värmen orkar jag inte mer :) Gnocchi al pomodoro för min del idag med parmesanost, ett måste på pasta samt lite bubbel till det :)

Efter lunchen låg jag i skuggan vid poolen medan barnen badade länge. Har märkligt nog varken solat under dagarna i Marbella eller i Italien. Lite trött på solandet faktiskt vilket jag nog får ångra när det dåliga vädret kommer :)

Barnen fick även mig att ta ett dopp vilket jag gjck med på av den enkla anledningen till att vattnet i poolen var varmt …

Vilka söta syskonbarn jag har <3

Matilde och jag gjorde lite övningar i en tidning hon köpte :)

Se så mysigt <3

Om du undrar vad en agriturismo är så ska det enligt italiensk lag finnas någon form av livsmedelsproduktion på gården för att den ska få ha denna benämning. Oftast är det produktionen av vin och olivolja som är de vanligaste. Något annat som kännetecknar en agriturismo är att det är en familj som äger och jobbar på den (oftast går dessa gårdar i arv) vilket självklart gör att de får en personlig touch.

Lugnt, skönt, vackert och mysigt samt väldigt trevlig och tillmötesgående personal … En alldeles perfekt heldagsutflykt och tacksam att vi kunde få åka och vara här trots att vi inte hade någon övernattning.

Som moster passar jag på att ta en hel del kort på dessa två sötnosar då det går lite för länge mellan gångerna vi ses <3

Vi avslutade vårt besök på Agriturismo La Fenice med en middag där barnen sopade rent sina tallrikar, så gott tyckte de att pastan var på detta ställe <3

Vid 20.30 tog vi bilen hem samtidigt som vi passade på att njuta av de vackra omgivningarna på vägen hem. Leo somnade dock efter bara 5 minuter :)

Tack La Fenice för en mysig utflykt <3

Nu är klockan 23.10 så dags att säga buonanotte från oss <3

2 thoughts on “Agriturismo La Fenice …

  1. Hej
    Vad härligt att du äntligen är på hemmaplan, vad skoj att se bilder på din syrra och kidzen, de har blivit så stora och så gulliga
    Tack för alla fina bilder du bjuder på
    Njut o må gott
    Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *